avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca vin - Arcul de Triumf poate fi gravat pe sticla?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca vin - Arcul de Triumf poate fi gravat pe sticla?

Buna ziua! Arcul de Triumf poate fi gravat pe o sticla de vin?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:45, 25 Martie 2013
dupa opinia mea logoul arcului de triumf folosit ptr vinuri nu poate constitui marca deoarece contravine art 5 alin 1 lit m din L 84/1998 (mărcile care conţin semne cu înaltă valoare simbolică, în special un simbol religios se vor respinge de la protectie)
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
edipav, utilizator
Arcul de Triumf nu este marca, marca este alta. Acesta este doar un logo.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Costy S, Alte profesii
[ link extern ]
[ link extern ]
1965+70=2035, din acel an imaginea Arcului de Triumf din Bucuresti va putea fi folosita liber si in scopuri comerciale.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator
Am inteles si va multumesc. Dar vreau ceva concret.
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe

CAPITOLUL VI
Limitele exercitarii dreptului de autor

Art. 33. (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:

f) reproducerea, cu excluderea oricaror mijloace care vin in contact direct cu opera, distribuirea sau comunicarea catre public a imaginii unei opere de arhitectura, arta plastica, fotografica sau arta aplicata, amplasata permanent in locuri publice, in afara cazurilor in care imaginea operei este subiectul principal al unei astfel de reproduceri, distribuiri sau comunicari si daca este utilizata in scopuri comerciale;

Concluzia: daca vreti sa publicati astfel de imagini trebuie sa platiti drepturi de autor mostenitorilor artistului/arhitectului. Drepturile de autor expira la 70 de ani dupa moartea lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)
Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Vanzare reproduceri icoane pe amazon sau ebay atdb atdb Buna ziua! Suntem o ONG care are, printre altele, ca obiect promovarea si vanzarea de arta originala si reproducere. Dorim sa vindem pe AMAZON si EBAY ... (vezi toată discuția)