avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca vin - Arcul de Triumf poate fi gravat pe sticla?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca vin - Arcul de Triumf poate fi gravat pe sticla?

Buna ziua! Arcul de Triumf poate fi gravat pe o sticla de vin?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:45, 25 Martie 2013
sunt de parere ca folosirea imaginii arcului de triumf pe vinuri nu indeplineste cerintele legale privind limitele exercitarii dr de autor (in speta art 33 alin 1 f din L 8/1996) pentru a nu fi nevoie de cesiunea dr. patrimoniale.

mai mult, consider ca folosirea imaginii arc de triumf pe vinuri atinge dr. moral prevazut de art 10 (d) din L 8/1996, astfel incat, indiferent de durata de viata a dr. patrimoniale (70 ani), folosirea imaginii arc de triumf pe vinuri nu se poate realiza ptr ca dr. moral prevazut la art 10 (d) amintit mai sus, nu se epuizeaza (a se vedea art 11 (1)(2) din legea 8/1996).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept autor-slide show csizs csizs Cum pot folosi o imagine de pe net pentru un slide show, in situatia in care nu am acordul autorului si nu stiu(nu am timp) sa cer permisiunea de a folosi ... (vezi toată discuția)
Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)
Vanzare reproduceri icoane pe amazon sau ebay atdb atdb Buna ziua! Suntem o ONG care are, printre altele, ca obiect promovarea si vanzarea de arta originala si reproducere. Dorim sa vindem pe AMAZON si EBAY ... (vezi toată discuția)