avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere personala pentru copil minor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere personala pentru copil minor

Buna ziua,
Rog ajutor in urmatoarea problema:
Un salariat are un copil minor si sotia este plecata la munca in spania cate 3 luni, vine, pleaca ca tot romanul.
In aceste conditii ce documente justificative din partea sotiei trebuie sa-i cer pentru deducerea de impozit pentru copil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 23 Martie 2013
Este suficienta o declaratie pe proprie raspundere din partea sotiei ca nu beneficiaza de deducere impozit pentru copilul respectiv.

HG nr.44/2004 - norme de aplicare a Codului Fiscal
100. Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).
În ceea ce priveşte copiii aflaţi în întreţinere, la această declaraţie contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa şi adeverinţa de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.
Declaratia pe propria raspundere a parintelui ca nu beneficiaza de deducere personala pentru acel copil. nu este un formular tipizat.

Legea nu distinge cum trebuie sa fie facuta aceasta declaratie si din cauza aceasta unii angajatori poate sa solicite declaratie notariala ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala romanik romanik Doresc sa stiu si eu din punct de vedere contabil (referitor legea 571/2003- art.56)ce acte trebuiesc depuse la dosar, de catre salariat, daca are sotia in ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere NNorbert NNorbert Buna ziua, Un angajat poate s-o aiba in intretinere pe mama sa? Daca da, in ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere AnastasiuLaura AnastasiuLaura Va rog sa imi spuneti daca pot declara la serviciu pe sotul meu ca persoana in intretinere intrucat nu mai are serviciu de 2 ani si nu are absolut nici un ... (vezi toată discuția)