avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... OUG nr. 119/2007
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

OUG nr. 119/2007

In contextul supraaglomerarii instantelor judecatoresti, OUG nr. 119/2007 contine dispozitii exprese referitoare la durata maxima a procedurii – 90 de zile de la data inregistrarii pe rolul instantelor a cererii formulata de catre creditor, creandu-se in acest mod premisele obtinerii cu celeritate a titlurilor executorii impotriva debitorilor restantieri.
asta e prezentarea generala.
In conditiile in care dosarul este depus pe data de 25.06.2012 si se finalizeaza 27/02/2013.
asta da celeritate.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
topografii, utilizator
Cel mai recent răspuns: topografii , utilizator 20:48, 26 Martie 2013
Din pacate, aceste termen prevazut de acest act normativ, nu este respectat in practica, intrucat exista un numar foarte mare de dosare cu care instantele se confrunta.
exact. tocmai de aceea ar trebui scurtat timpul, nu lungit.
dar, trecand peste frustarile legate de termenul de instrumentare, daca in urma pieselor prezentate (contract, factura, proces verbal de primire predare, hotarari ale CL, procese verbale ale CL, etc) ne gratuleaza instanta cu o respingere, ce ar trebui sa fac? sa merg in continuare, pe proces civil, cu achitarea taxelor de judecata (care nu s prea micute), in speranta ca, prin plata taxelor, o sa atrag fata dreptatii spre mine, sau sa consider aceasta respingere ca pe un semn de "stai cuminte".
intreb, intrucat daca as plati si taxele de judecata si ar fi data o sentinta "negativa" , ar trebui sa pun lacatul pe usa , si sa declar un unsor faliment.
multumesc anticipat
Pentru a primi un raspuns la intrebarea dvs, ar trebui sa ne comunicati care a fost motivarea cu care instanta a respins cerera de emitere a unei ordonante de plata.

Procedura ordonantei de plata este una speciala, reglementata de o lege speciala, in prezent aborgata de noul cod de procedura civila. Daca nu au fost indeplinite conditiile acestei ordonate, atunci este legala respingerea.
in primul rand, multumesc de raspuns. imediat ce o sa am sentinta in mana, o sa postez motivatia.

Alte discuții în legătură

Revizuire ContSters206169 ContSters206169 20/01/2011 Încheiere Solutie: [u]respinge ca neintemeiatea cererea de repunere in termenul de exercitare a recursului respinge ca neintemeiata exc de ... (vezi toată discuția)
Intrebari - cheltuieli de judecata unei terte peroane ficgo ficgo Buna ziua, Ma numesc Felix si am avut un lung sir de procese cu un inspectorat scolar (reprezentantul ISJ - inspectorul general de atunci, momentan este ... (vezi toată discuția)
Intrebare - proces dreptul muncii/cheltuieli de judecata ficgo ficgo Buna ziua, Ma numesc Felix si am avut un lung sir de procese cu un inspectorat scolar (reprezentantul ISJ - inspectorul general de atunci, momentan este ... (vezi toată discuția)