In contextul supraaglomerarii instantelor judecatoresti, OUG nr. 119/2007 contine dispozitii exprese referitoare la durata maxima a procedurii – 90 de zile de la data inregistrarii pe rolul instantelor a cererii formulata de catre creditor, creandu-se in acest mod premisele obtinerii cu celeritate a titlurilor executorii impotriva debitorilor restantieri.
asta e prezentarea generala.
In conditiile in care dosarul este depus pe data de 25.06.2012 si se finalizeaza 27/02/2013.
asta da celeritate.
Din pacate, aceste termen prevazut de acest act normativ, nu este respectat in practica, intrucat exista un numar foarte mare de dosare cu care instantele se confrunta.
dar, trecand peste frustarile legate de termenul de instrumentare, daca in urma pieselor prezentate (contract, factura, proces verbal de primire predare, hotarari ale CL, procese verbale ale CL, etc) ne gratuleaza instanta cu o respingere, ce ar trebui sa fac? sa merg in continuare, pe proces civil, cu achitarea taxelor de judecata (care nu s prea micute), in speranta ca, prin plata taxelor, o sa atrag fata dreptatii spre mine, sau sa consider aceasta respingere ca pe un semn de "stai cuminte".
intreb, intrucat daca as plati si taxele de judecata si ar fi data o sentinta "negativa" , ar trebui sa pun lacatul pe usa , si sa declar un unsor faliment.
multumesc anticipat
Pentru a primi un raspuns la intrebarea dvs, ar trebui sa ne comunicati care a fost motivarea cu care instanta a respins cerera de emitere a unei ordonante de plata.
Procedura ordonantei de plata este una speciala, reglementata de o lege speciala, in prezent aborgata de noul cod de procedura civila. Daca nu au fost indeplinite conditiile acestei ordonate, atunci este legala respingerea.
Revizuire
ContSters206169
20/01/2011 Încheiere
Solutie: [u]respinge ca neintemeiatea cererea de repunere in termenul de exercitare a recursului respinge ca neintemeiata exc de ... (vezi toată discuția)