avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

Buna ziua.Am si eu o problema de fapt vreau sa dau o mana de ajutor unui f. bun prieten. Acest domn are un copil dintr-o relatie extraconjugala ,copilul are acum aproape doi ani.Acest copil este nascut in Italia,fiind recunoscut de tatal acolo avand certificat de nastere italian,in Romania el nu are acest certificat de nastere nu este recunoscut de tata aici deoarece lucrurile dintre parinti s-au deteriorat mama reintorcandu-se in tara ,tatal ramanand inca acolo.Acum la reintoarcere mama nu mai permite ca tatal sa-si vada copilul zicandu-i ca nu are drept deoarece nu poate dovedi caci el e tatal.De fapt acest copil s-ar puta sa nu mai fie nici in tara ci din nou in Italia fiind crescut de bunica materna .Credem acest fapt deoarece bunicii parterni nu au mai vazut -o pe mama insotita de copil de f mult timp iar mama lucreaza program full time si bineinteles are o relatie. Ce ne sfatuiti cum putem face pt a avea dreptul legal macar la un program de vizitare caci custodia nu cred caci avem sanse copilu fiind prea mic desi vom incerca totul .Am incercat pe cale amiabila dar nu s-a ajuns la nici un rezultat iar apelind la politie am fost intrebati cu ce drept... deoarece acel certificat roman nu exista.VA MULTUMIM.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:57, 22 Februarie 2009
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de reincredintare minor sau stabilirea unui program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor nerecunoscut de tata, răpit de la mama mea. cum îl pot lua înapoi? Jeoo Jeoo Am și eu o întrebare eu am fost plecata din tara și copilu meu a ramân cu mama mea și după un timp tata la fata mi.a luat copilu de la mama fără voia ... (vezi toată discuția)
Drepturi vizita copil Gabriela Gomoana Gabriela Gomoana Buna ziua! Am un copil de 8 ani rezultat dintr-o relatie neoficializata. Copilul a fost recunoscut de tata si trecut pe numele lui in certificatul de nastere, ... (vezi toată discuția)
Copilul din concubinaj ramonab ramonab Tatal lui nu a vrut de la inceput copilul,m a parasit cand eram gravida,m am descurcat singura,nu mi a dat absolut nimic(am si martori ca l am crescut ... (vezi toată discuția)