avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi vizita copil

Buna ziua! Am un copil de 8 ani rezultat dintr-o relatie neoficializata. Copilul a fost recunoscut de tata si trecut pe numele lui in certificatul de nastere, acolo unde eu figurez ca mama cu numele meu. Domiciliul copilului este la mama tatalui, la bunica lui. Eu sunt plecata din tara si trimit regulat bani bunicii. Cand vin in tara in vacanta, tatal copilului imi interzice sa petrec timp impreuna cu copilul si il pot vizita numai la domiciliul lui, la bunica acestuia. As vrea sa plec cu copilul cateva zile in vacanta si ma izbesc de refuzul tatalui. Ce drepturi am ca mama si cum mi le pot exercita? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 01:04, 8 Octombrie 2018
Buna seara,
Va sfatuiesc sa solicitati, in instanta, stabilirea unui program de vizita.
Dupa aceia, daca nu vi se va permite vizitarea puteti sa apelati la forta coercitiva a legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie pop_maria pop_maria mama cu un copil din afara casatoriei.....copilul poarta numele mamei.....ii este incredintat prin hot def psre crestere..etc.....va pleca sa lucreze sezonier ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor pentru bunici și unchi. poate fi mama obligată prin instanță să fie de acord cu acest lucru? ddo ddo Buna ziua, Într-o cerere formulata de bunicii paterni, unchii si mătușile din partea tatalui, pentru drept de vizita nepot: 1. Instanta poate obliga ... (vezi toată discuția)