avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintarea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintarea unui ONG

Buna, as dori sa stiu ce imi trebuie sa infiintez un ONG pentru studentele din universitate si as dori cum as puta gasi un finantator care sa imi dea un fond nereturnabil pentru inceperea ONG-lui.
Cel mai recent răspuns: teodora26 , utilizator 15:37, 15 Octombrie 2014
Buna ziua!As dori sa stiu cum trebuie completata acea cerere.Mai exact ce trebuie comoletat la Numele/Denumirea .... si Domiciliul/Sediul....
Numele fondatorului, sau numele fundatiei pe care intentionez sa o deschid?la fel si la domiciliu... Ma refer la cererea pentru rezervarea denumirii fundatiei.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Octombrie 2014
teodora26, utilizator
1. Solicitantul:
Numele/Denumirea……………………….. ……………......................
……………………………………………………………………………..
Domiciliul/Sediul:…………………………………………………………

Si solicitantul e fondatorul.
Alex_Munteanu a scris:

Financiar, aveti nevoie de un capital initial de 750 lei

De la 1 iulie 2014, patrimoniul initial minim este de 900 lei.
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Admin, administrator
Un ghid actual si detaliat de infiintare de asociatii gasiti la: [ link extern ]

In cererea de obtinere a disponibilitatii denumirii de la MJ e numele si domiciliul unuia dintre viitorii fondatori sau chiar orice persoana care doreste sa se implice, chiar daca in final nu va fi printre fondatori.... In cererea de inscriere a asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, este vorba de numele si domiciliul persoanei desemnate de fondatori sa parcurga procedura (sau, daca a fost angajat un avocat, va fi Xulescu cutare prin avocat Popescu Ionescu...). varianta cu denumire si sediu este cand petentul este o persoana juridice, fiind asociatii in care fondatori sunt (si) persoane juridice...
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns! As dori sa va mai intreb ceva.Doresc sa deschid o fundatie pentru copiii defavorizati.Unii dintre ei merg la scoala,unii nu.Ideea e in felul urmator.Vin dimineata,mananca micul dejun,merg la scoala , apoi se intorc pentru pranz si pentru inca vreo doua ore de lectii si alte activitati.In acest caz as dori sa stiu daca gasesc pe undeva vreo documentatie unde sa scrie ce obligatii au persoanele care lucreaza cu acesti copii, cum trebuie depozitata mancarea(avand in vedere ca ei iau doua mese in acest centru),cum trebuie sa fie bucataria,baile,salile de clasa.Intr-un cuvant, cum trebuie sa fim in ordine din punct de vedere legal ca sa putem functiona.

Alte discuții în legătură

Despre fundatii Olaru Marioara Olaru Marioara doresc sa infiintez o fundatie cu ajutorul careia sa aduc fonduri necesare dezvoltarii unei gradinite de stat.Se poate?Cum? Ce documentatie este necesara si ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a infiinta un ONG!Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)