avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus

Buna ziua,
Angajatorul vrea sa reduca timpul de lucru la 6 ore si salariul corespunzator timpului de lucru iar salariatii trebuie sa semneze un act aditional la contractul de munca cu acest salariu. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo situatie de micsorare a timpului si salariului fara a semna act aditionaldin partea salariatilor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: magnolia1969 , utilizator 15:01, 21 Martie 2013
Nu exista nicio astfel de situatie reglementata intr-un act normativ ... exista insa pentru anumite situatiie , dar nu sunt incidente in cazul dvs..
nici daca reducerea programului se face pe o perioada determinata?
conform codului muncii, angajatorul poate reduce timpul de munca si salariul (pana la o valoare ce nu poate fi mai mica de 75%) in cazul intreruperii temporare a activitatii sau pentru motive economice, tehnologice, etc. Pentru motive economice, timpul se poate reduce de la 5 la 4 zile /sapt. (si salariul de asemenea) pe o perioada care nu depaseste 30 zile lucratoare si dupa consultarea prealabila a reprezentantilor salariatilor.
vezi Cap. IV din codul muncii
Va multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligata sa imi dau demisia Mile30 Mile30 Buna ziua! Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte. Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru al unui angajat din cauza, probleme financiare firma mireteo mireteo Daca o firma are pb financiare, poate lua decizia de a reduce timpul de lucru al contabilei dela 8 ore la o ora? In baza carui art. din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Cfs sau intrerupere activitate cu 75% 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Am si eu urmatoarea problema: Societatea la care lucrez doreste sa trimita salariatii in CFS fara a fii platiti in nici un fel pe motiv ca ... (vezi toată discuția)