avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligata sa imi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligata sa imi dau demisia

Buna ziua!
Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte.
Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt oras), ori sa ne dam demisia.
Eu venind din alt oras..acolo cand nu aveam de lucru ne tineau acasa dar eram platiti pt acele zile deoarece nu era vina noastra ca nu aveam de lucru. Am venit in deplasare acum un an in orasul actual si am decis sa raman aici. Acuma nu mai vreau sa ma mut. Dar daca nu ma mut ma obliga sa imi dau demisia. Nu am degand sa semnez asta. Vreau sa stiu din punct de vedere legal care sunt drepturile mele. Acum cateva luni au obligat 50 de oameni sa isi dea demisia de pe o zi pe alta. Eu am considerat o nedreptate si am zis ca nu as fi semnat-0. Vrei sa ma dai afara? Fa-o (sunt curioasa pe ce motiv). Atunci inca mai aveam restul de lucru. Acum ei zic ca daca peste o luna 2 vor avea proiect ne cheama inapoi.
Nu mi se pare corect. In plus in momentul de fata o parte lucreaza si o parte stau acasa OBLIGATORIU in concediu fara plata. Urmand sa facem cu schimbul. Eu am zis clar ca nu ii semnez acel act. Nu ma poti obliga sa semnez goncediu fara plata. Unii il semneaza si se plang.. treaba lor. Care este adevarul din punct de vedere legal? Daca o firma nu are de lucru plateste?? Sau plateste 50%? Sau poate sa te oblige sa semnezi concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 14 Septembrie 2018
Buna dimineata. Demisia este un act unilateral, nu va poate obliga nimeni sa l semnati daca nu vreti... Legal exista posibilitatea sa va bage in somaj tehnic, care se plateste 75 la suta, daca nu ma insel, pe perioada cat nu au de munca (dar se pare ca nu prea vor asta...) sau va pot concedia, respectand prevederile legale...
Daca semnati acea demisie va pot chema inapoi cand vor avea de lucru... daca nu o semnati, va pot concedia, respectand prevederile legale, dar cu mari sanse sa nu va mai cheme vreodata inapoi (va trebui sa va cautati alt loc de munca...)
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
dar in momentul in care nu au de lucru, ma poate obliga sa semnez cerere de concediu fara plata? normal ar trebuii sa plateasca minim 50% din cate stiu eu, Pentru ca nu este vina mea ca nu ai ce sa imi dai de lucru in ziua sau zilele respective. Multi au semnat fara voia lor . eu nu vreau sa semnez. Am dreptul sa refuz sa semnez o cerere de concediu?
Nu sunt specialist in domeniu dar, din ce cunosc, si acel concediu, fara plata, e tot un act unilateral,semnati doar daca doriti... Singura varianta, repet, din ce cunosc, este cea a somajului tehnic pe o anumita perioada... sau micsorarea numarului de zile lucratoare, cu micsorarea proportionala a salariului...
va multumesc frumos!
Inainte de a lua o decizie mai asteptatii si alte pareri mai avizate. Multumesc

Alte discuții în legătură

Zile fara plata florentina.sorescu@yahoo.ro florentina.sorescu@yahoo.ro Buna ziua,lucrez la o fabrica de textile si mi s-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa - mi iau 5 zile fara plata pe fiecare luna deoarece s-a micsorat ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata salariata insarcinata RalucaA81 RalucaA81 Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si am fost anuntata ca trebuie sa stau 3 zile in concediu fara plata din cauza problemelor economice ale firmei la care ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata obligatoriu cedrick79 cedrick79 Buna ziua ,concediul fara plata este legal pe motivul lipsei de clienti iar concediul de odihna nu a fost efectuat integral pentru acest an 2020 sau in ce ... (vezi toată discuția)