Buna ziua, in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia ( verbal de catre conducere) a restrangerii activitatii pentru o parte din angajati. Vizavi de aceasta situatie am urmatoarele nelamuriri la care va rog frumos sa-mi raspundeti:
1. Este legal ca aceasta masura sa afecteze doar o parte din salariati?
2. Aceasta decizie trebuia cosemnata intr-o hotarare AGA care sa fie baza deciziilor individuale de suspendare a contractelor?
3. In revisal CIM o sa fie suspendat conform art 52 litera c?
4. Trebuie sa fac decizie pentru ficare angajat care o sa-i fie suspendat contractul?
5. Angajatii vor primi pentru aceasta perioada o indeminzatie de 75% din salariul de baza. Aceasta suma este impozabila ( adica se retin contributiile si impozitul pe venit) ?
6. Decizia de restrangere de activitate trebuie anuntata la ITM?
Va multumesc !
OUG nr.4/2010
Art. 2. — Angajatorii au obligatia sa depuna, la inspectoratul teritorial de munca in raza caruia isi au sediul, o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, la momentul constatarii de catre acestia a situatiilor respective.
Nu exista nicio restrictie privind perioada pentru care se poate intra in "somaj tehnic" ....
Nu este adevarat .. unde scrie ca este valabila numai pentru anul 2010 ? ... ceea ce stiti dvs se refera numai la facilitatile prevazute in acest act normativ ...
Titlul ordonantei este acesta :,,OUG 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010" eu inteleg ca este valabila pentru anul 2010 poate gresesc
Somaj tehnic
carpaho
daca o societate pe o perioada de 24 ore isi reduce activitatea poate sa trimita in somaj tehnic pe aceasta perioada o parte din personal si ce acte, decizii ... (vezi toată discuția)