avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evictiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evictiune

spuneti mi va rog, exista vreu caz (art.) de nesanctionare pt evictiune din partea vanzatorului? Vanzatorul unui imobil a fost de bunacredinta la momentul vanzarii bunului, adica nu a cunoscut ca imobilul in cauza este supus unui litigiu....poate fi tras la raspundere pt evictiune? exista vreun art prin care este absolvit de aceasta respundere?Va multumesc !!!!!!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:15, 22 Februarie 2009
Din cate stiu eu nu veti scapa.
Garanţia pentru evicţiune funcţionează independent de buna sau reaua credinţă a vînzătorului. Doar dacă părţile au convenit expres asupra exonerării de răspundere vînzătorul nu va răspunde, iar exonerarea de răspundere nu acoperă decît evicţiunea din partea unor terţi, vînzătorul neputînd fi exonerat pentru fapta proprie prin care cumpărătorul este evins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exonerare evictiune danieldar danieldar Buna ziua, doresc sa cumpar un imobil detinut de banca, care a fost dobandit prin dare in plata. Problema e urmatoarea, la draftul pe care l-au redactat ... (vezi toată discuția)
Evictiunea in noul cod civil casp casp Care sunt modificarile care au intervenit in legatura cu evictiunea ( toatala, partiala, de fapt, de drept) odata cu adoptarea Noului Cod Civil? :) Multumesc! (vezi toată discuția)
Evictiune lilicrin lilicrin Daca vreau sa dau in judecata pe cineva in baza legii de evictiune ce pot solicita de la vanzator prin proces sa hotarasca Instanta. Am fost la avocat si mi-a ... (vezi toată discuția)