avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evictiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evictiune

Daca vreau sa dau in judecata pe cineva in baza legii de evictiune ce pot solicita de la vanzator prin proces sa hotarasca Instanta. Am fost la avocat si mi-a spus sa ma gandesc intai ce vreau sa obtin de la vanzatori pentru ca el sa treaca acolo la cerinte. In concluzie ce ma sfatuiti sa cer?
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 18:19, 9 Martie 2009
Schimbaţi avocatul.

Motive? Unul ar fi că nu cunoaşte legea evicţiunii. =D>
Cind vinzatorul este raspunzator pentru evictiune ( depinde si de felul in care s-a redactat contractul) atunci cumparatorul, daca e evins poate cere restituire pretului, fructele daca este dator a le intoarce proprietarului care l-a evins, cheltuielile de judecata pe care le presupune atit procesul lui cit si ale celui deschis de de evingator contra sa, daune interese si cheltuielile cu contractul de vinzare cumparare.
Cauza este simpla cred eu. Prin firma achizitionat imobil in valoare de 3.5 miliarde lei vechi . Am achitat 1 miliard lei vechi noi si restul Banc Post. Vanzatorul era in proces cu primaria din 2006 :O . Eu, adica firma mea a cumparat imobilul in iulie 2008. Procesele cu primaria s-au sfarsit abia in 2008 decembrie. Asa am aflat eu ca intrarea, adica o bucata de teren si o parte din cladire le-a castigat irevocabil Primaria. Avocatul cu care am vorbit zice ca este mai complicat in intocmirea cerintelor deoarece este vorba de suma achitata de banca. Deci eu nu pot sa ii cer anularea contractului de v-c si sa imi dea mie suma ce i-am dat-o si sa plateasca si bancii suma cu care a cotizat aceasta? Eu din motiv ca primaria era in proces cu cel ce mi-a vandut mie imobilul nu am putut functiona ca firma in respectivul imobil deoarece mi-a fost refuzata autorizatia de functionare (asta e alt proces pt autorizatie). Pentru a ajunge la final eu trebuie sa redactez cerintele mele si ce anume s-a intamplat si sa o duc la avocat . Nu vreau sa o scriu prost ca apoi sa fie vina mea.
Ajutor va rog !#-o
Da' avocatul ce face? E doar curier între reclamant şi instanţă?
Pai cred ca da. Oricum daca nu ai avocat care sa mearga se cam uita urat judecatorii. Deci ce ar trebui sa cer prin instanta? Avocatul mi-a spus ca eu trebuie sa stiu ce sa solicit dar singura nu stiu ce pot solicita nu vreau sa intind prea mult coarda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evictiune DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am achizitionat in 2011 o locuinta intr-un ansamblu rezidential. Casa a fost achizitionata cu utilitati (apa, canalizare, gaz, ... (vezi toată discuția)
Cumparat o casa prin bancpost eu am achitat aprozimativ o treime iar restul bancpost lilicrin lilicrin Am cumparat o casa prin bancpost eu am achitat aprozimativ o treime iar restul Bancpost prin credit imobiliar. Problema este ca respectivul imobil nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine lilicrin lilicrin Prin ce metoda pot obtine o copie dupa o sentinta in care obiectul in cauza a fost o bucata din terenul achizitionat de mine. (la momentul cumpararii eu nu ... (vezi toată discuția)