avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparat o casa prin bancpost eu am achitat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparat o casa prin bancpost eu am achitat aprozimativ o treime iar restul Bancpost

Am cumparat o casa prin bancpost eu am achitat aprozimativ o treime iar restul Bancpost prin credit imobiliar. Problema este ca respectivul imobil nu indeplineste conditiile trecute in contractul de vanzare cumparare(era in proces la momentul vinderii, in urma procesului fostul proprietar a pirdut irevocabil o parte din imobil) iar eu vreau sa il dau in judecata iar in urma procesului sa imi restituie banii platiti de mine si de asemenea sa fie totul in ordine cu bancpost. Adika sa le restituie si lor banii sau sa achite el rata. Am nevoie de un sfat cum se procedeaza in asemenea cazuri?
Eu am redactat ceva dar nu stiu cum sa cer sa achite vanzatorul suma catre bancpost fiind vorba si de dobanda la urma urmei este un credit.
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 17:52, 1 Iunie 2009
Incercati sa fiti mai explicit (in fond intrebarea contine mugurele raspunsului).
Ce fel de proces?
Cu cine?
Doriti rezolutiunea (desfiintarea) contractului (asa se pare) pentru ca vanzatorul a fost evins (adica a pierdut proprietatea bunului) ?
Da , vreau rezilierea contractului pentru ca vanzatorul a pierdut o parte din imobil . Procesul a fost intre fostul proprietar si primarie. In urma procesului fostul proprietar a pierdut o parte din imobil si la momentul cand mi-a vandut mie imobilul nu a declarat ca era in proces. Problema mea este ca in cererea de chemare in judecata nu stiu cum sa formulez astfel incat fostul proprietar sa fie obligat sa achite imprumutul catre bancpost si partea achitata de mine.
Eu am o intrebare: Dvs nu ati fost citat in vederea participarii in proces ca parat in cauza?
Normal ar fi trebuit ca si dvs sa fi participat la litigiul propriu-zis.
In cazul in care vreti sa intentati un proces vanzatorului, va puteti indrepta impotriva lui, in vederea obtinerii sumei de bani pe care ati achitat-o, vanzatorul facandu-se vinovat de faptul ca in contract a declarat ceva iar in realitate era cu totul altceva, respectiv a declarat in contract ca imobilul nu este supus unui proces, cand de fapt acesta din urma era obiectul unui litigiu in instanta.
In privinta imprumutulu,i trebuie sa detaliati in actiune si sa si dovediti bineinteles faptul ca in momentul vanzarii imobilul facea obiectul unui litigiu, ca a fost de rea-credinta in momentul vanzarii stiind faptiul ca imobilul facea obiectul unui proces, ca doriti ca imprumutul sa fie achitat in intregime sau partial de catre fostul proprietar....
Deasemenea in procesul pe care vreti sa il intentati fostului proprietar ar trebui sa fie introdusa si banca respectiva.
Multumesc pentru raspunsuri. Vanzatorul nu a declarat ca imobilul era in proces deci eu nu stiam acest lucru. Am aflat abia cu aproximativ 2 luni dupa ce a fost pronuntata sentinta deoarce primaria a venit si a spus ca locul pe care e construita scara ce duce la etaj este pe domeniu public si de asemenea si poarta de intrare si o parte din gard si parcarea din fata. NOrmal ca vreau ca vanzatorul sa achite integral imprumutul contractat pentru achizitionarea imobilului.X-(
Dumnevoastra ati incheiat doua contracte:

- un contract de vanzare cumparare pentru respectivul imobil

- un contract de credit ipotecar cu Bancpost

Obligatiile din cotractul cu Bancpost raman in continuare in sarcina dvs. Trebuie vazut si contractul pe care l-ati semnat, dar este putin probabil ca banca sa-si asume vreun risc in legatura cu bunul ipotecat.

Solutia ideala e ca dvs sa obtineti in instanta rezolutiunea contractului + daune interese care sa acopere pe langa banii imprumutati de la banca si dobanzi + comisionul de rambursare anticipata a creditului + orice alte comisioane + invenstitii ce ati facut in imobil + eventual ceva pentru "deranj".

Acum nu e obligatoriu ca instanta sa desfiinteze contractul de vanzare cumparare - trebuie vazut si-n ce masura va afecteaza pierderea acelor parti din imobil. Poate doar sa acorde o suma care sa compenseze pierderea acelor parti iar contractul de vanzare cumparare sa ramana valabil.

Mai exista si varianta in care dvs castigati procesul cu respectivul - dar acesta nu are decat acea parte din imobil care nu acopera banii dvs + banii bancii. Banca isi va acoperi suma din vanzarea imobilului si daca mai trebuie de la dvs.

Nu va lasati adormit de faptul ca nu aveti nicio vina si cumva vi se va face dreptate fara sa pierdeti un leu... Lucrurile pot lua o intorsatura urata... In conditiile in care valoarea bunului ipotecat a scazut (avand in vedere ca s-a atribuit o anumita cota altei persoane) banca si-a luat masuri de precautii in contract si poate cere noi garantii, marirea dobanzii, rambursarea anticipata a creditului si se poate ajunge la executarea silita a imobilului.

Solutia in care respectivul sa plateasca el ratele e utopica.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)