avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru asigurator - un singur inculpat, imobil ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru asigurator - un singur inculpat, imobil coproprietate, cale de atac

Buna seara.Ma intereseaza daca in faza de cercetare penala ,nu urmarire penala in instanta , un procuror poate sa trimita la cartea funciara un document pentru a institui sechestru asigurator pe un bun comun (eu si sotul suntem proprietari), plangerea penala fiind facuta numai pentru unul din soti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:11, 21 Martie 2013
Răspunsul este pozitiv, actul procesual este ordonanţa de instituire sechestru
Se poate face partaj.
Nu aveti alta cale.
Putem face partaj chiar daca nu suntem divortati si cerem de la cartea funciara extras unde apare sechestrul asigurator ?Daca putem , cui trebuie sa ne adresam ?
Eu nu v am sfătuit sa faceţi partaj, aşteptaţi cel putin finalizarea urmăririi, sechestrul este o măsura asigurătorii, adică se asigura organul de urmărire ca în cazul în care impricinatul se va dovedi vinovat, DEFINITIV, astfel numai asa fiind obligat la plata prejudiciu, sa piaţa executa ceva. Asa ca staţi liniştiţi pe moment, nu va pripiti.
Dar daca prin absurd se ajunge si in instanta , pierdem si acolo fiindca este posibil orice,am inteles ca dupa ce s-ar hotara executarea silita , un executor se ocupa de vanzare prin licitatie si poate ca un imobil de la o valoarea mare sa ajunga la jumatate din valoarea lui , una din parti care nu are nici o vina va da-ti seama cat are de pierdut , de aceea trebuie sa ne folosim de toate caile si sa pierdem cat mai putin.In acest caz ce ne sfatuiti ?

Alte discuții în legătură

Radiere sechestru cosmin_cristici cosmin_cristici Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Cumtrebuie sa procedez sa obtin sechestru provizoriu intr-un proces penal ? glo glo am fost prejudiciat de doua persoane de o suma mare. pe rolul instanteloer judecatoresti exista dosar penal pt inselaciune, acum va fi primul termen. In ... (vezi toată discuția)
E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire ... Adevar2 Adevar2 E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire penală? Bună ziua!Va rog respectuos sa ma sfătuiți în următoarea speță: ... (vezi toată discuția)