avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen contract de comodat

Dispozitiile finale dintr-un contract de comodat prevad ca acesta este "redactat si atestat de dl avocat X, astazi, 22.06.2004, in 3 exemplare...", iar pe foaia urmatoare se afla incheierea d-lui avocat X de atestare a identitatii partilor, continutului si datei calendaristice nr. 88 din 20.07.2004. Acum am si eu o intrebare: pana la ce data e valabil contractul, 22.06 sau 20.07?
Cel mai recent răspuns: alboana , utilizator 17:20, 28 Martie 2005
contractul are o valabilitate de x luni, dupa cum este prevazut in contract, incepand cu data redactarii lui, adica 22.06;
incheierea dl avocat este folositoare pentru o autentificare a contractului, ceea ce nu este obligatoriu caci comodatul este valabil si doar in forma consensuala, nu obligatoriu autentificata.
Trebuie ca contractul sa fie autentificat de catre un notar, ca sa fiu sincer nu trebuia sa va adresati avocatului, pentru ca va perceput un onorariu pentru redactare si atestare, lucru care vi-lar fi facut un notar de la a-z, daca notarul autentifica actul de comodat, va folositi de bun pina la data finala inscrisa in act, nu are mare importanta cind a fost atestat pentru ca el a intrat de fapt in vigoare la data autentificari sau la data cind in contract se face mentiune expresa despre perdare bunului. www.consultantajuridica.home.ro
Auzi, MihaiJuridic. Sper ca glumesti... Nu cred ca poti sustine cu adevarat faptul ca un comodat trebuie autentificat de notar?

Un contract de comodat este un contract a carei forma se supune vointei partilor. Nu va obliga nimeni sa mergeti la notar daca nu vreti. Un comodat este valabil incheiat si scris de mana si scris la masina, atata vreme cat este semnat de parti. Nu este necesara forma autentica.

In privinta comentariilor cu "nu trebuia sa mergeti cu contractul la avocat", mi se pare vorbarie goala. Daca omul nu stie sa isi faca un contract de comodat, apeleaza la ajutorul unui specialist.

Mai lasa aprecierile ieftine cu "avocatii care jupoaie clientul"...
>nu are mare importanta cind a fost atestat pentru ca el a >intrat de fapt in vigoare la data autentificari sau la data cind in >contract se face mentiune expresa despre perdare bunului.

Ai putea sa ma lamuresti si pe mine urmatorul lucru: daca eu inchei un contract cu tine astazi, 23 martie 2005. Il semnam... Putem sa mergem cu el peste o saptamana la notar? :-)) Poate sa facem copii legalizate, ca altfel notarul ne mai pune sa incheiem un contract in fatza lui...
obligat fortat a trebuit sa legalizam un contract de comodat la notar
altfel adio autorizatie functionare
un simplu contract de comodat cu semnaturile partilor nu a fost luat in considerare
ioana t

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sau declaratie de sediu? anighe anighe Buna ziua Doresc sa infiintez o asociatie ONG. Unul dintre membrii fondatori pune la dispozitie apartamentul sau pentru sediul social. In acest caz este ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat viomitrea viomitrea Buna ziua , Am de facut un act de comodat, as vrea sa va intreb, unde trebuie sa ma duc la notar sau la un avocat , este la fel de valabil ? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat se incheie in forma autentica? Lylyca Lylyca Bună ziua Am redactat un contract de comodat insoțit de proces verbal, pentru o vie pe care nu o pot ingriji Trebuie sau nu să merg cu el la ... (vezi toată discuția)