avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical cod 01 dupa concediu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical cod 01 dupa concediu crestere copil

Vă rog să mă ajutaţi în rezÎolvarea următoarei probleme : o angajaţă a fost în concediu pentru creştere copil şi a revenit la serviciu în data de 02.12.2012. În data de 18.03.2013 a prezentat un concediu medical , cod 01 , boală obijnuită . Care este baza de calcul , nr. de zile calcul a concediului medical în perioada CCC , respectiv lunile septembrie , octombrie noiembrie 2012 ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 30 Martie 2013
Buna ziua,

Baza de calcul pentru perioada in care a fost in crestere si ingrijire copil o reprezinta indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2
ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului,

Bună ziua .

Mulţumesc de răspuns .
Indemnizaţia , suma pe care a primit-o este şi suma brută după care se calculează ?
indemnizatia nu este supusă nici unei reşineri ?
Buna ziua,

Normal trebuie sa va prezinte de la asistenta sociala de unde i s-a platit indemnizatia, o adeverinta cu veniturile solicitate, macar pe ultimele 6 luni si in functie de veniturile de acolo sa-i constituiti baza de calcul.
1. Indemnizatie pentru CCC nu este supusa niciunei retineri deact in cazul in care beneficiarul trebuie sa platesca sume incasate in plus cu acest titlu.

2. Indemnizatia pentru CCC se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu medical in cuantumul cuvenit pentru luna respectiva (in acest caz indemnizatia pentru CCC are si caracter brut si caracter net).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical adrianasef adrianasef Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil din 7 aprilie , concediu care se va incheia in ianuarie cand copilul va face un an. In aceasta perioada am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Roxmi Roxmi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am ... (vezi toată discuția)