avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine e vinovat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine e vinovat ?

undeva departe,in mediu rural,un om avea o mica gospodarie . Casa,gospodaria o avea mai departe de sat,era singur,in rest vecinii lui erau terenurile altor oameni si padure. Pentru ca pe acolo nu trecea mai nimeni,omul acesta a dezlegat cainele sau noaptea trecuta ca sa se mai plimbe,iar dimineata nu si-a legat cainele. S-a intamplat ca in ziua respectiva,sa lase poarta de intrare intre-deschisa,si chiar in ziua respectiva,s-a nimerit ca un alt om sa treaca pe acolo pe o mica carare. Cainele simtind pe omul acesta,a iesit pe poarta si s-a napustit asupra calatorului muscandu-l.

intrebare:
Cine se face vinovat?

1) Cainele ca l-a muscat pe calator.
2) stapanul cainelui ca nu si-a legat cainele si a uitat sa incuie poarta.
3) Calatorul ca a trecut pe acolo.

Se va cere si o explicatie de ce se face vinovat pe cine ati ales.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:25, 23 Martie 2013
Acu ,io nu-nteleg fro doua lucruri.De ce tre sa fie cineva vinovat;stapanul isi face treaba,calatorul calatoreste,cainele isi apara ograda.
Aveti voi avocatii un handicap profesional,sa gasiti vinovati unde nu eCSista.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Gabriela19722, utilizator
eu tot pe animal dau vina (ori animalul de stapan, ori animalul de caine, ori animalul de calator care calatorea, mai vad eu si va spun), "ca cainele" singur nu poate fi vinovat. Cred ca avem de a face cu un concurs, ca sa nu mai spun "ca cainele" probabil a fost instigat prin harhatire de calator (deci usor usor excludem animalul de caine) ... zic!

:whistle:
Cred ca este un concurs de imprejurari :dance3:
Gabriela19722 a scris:

,cainele isi apara ograda.



Cainele nu isi apara ograda stapanului,ptr ca calatorul nu intrase in curtea stapanului,ci pur si simplu isi vedea de drumul lui,iar cainele iese din ograda prin poarta intre-deschisa si ataca pe calator.
Cre-ca am inteles,cainele e vinovat?!!!

Ce temei ,de drept si in fapt, a avut cainele sa agreseze violent calatorul?
Are cainele dreptul la replica in concursul de imprejurari descrise de d-voastra in contextul de mai sus?
Are cainele in culpa motivatie ptr savarsirea infractiunii de vatamare corporala a calatorului?
Si ce pedeapsa ii dam, alegem una pe cale extra-judiciara?
Cum procedam in cazul de fata,ce concluzie vom avea dupa epuizarea cailor de atac?
Apelam la un Uzi?ii aplicam o contraventie administratica stapanului `pentru neglijenta in educarea rau voita a animalului de companie?
Solutionarea unei asemenea conflict cere impartialitate ,experienta si o buna pledoarie juridica in favoarea bietului patruped!!

Alte discuții în legătură

Atacul uni caine turdeanu turdeanu Buna ziua, O persoana intra in curtea unei case, deschizand poarta, care nu era blocata, iar proprietarii nu sunt prin preajma. Face cativa pasi in ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in strada si fapta a fost clasata ca fapta nu exista r.bobo.r r.bobo.r Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)