avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care, in urma procedurii de recuperare TVA, se decide nesemnarea procesului verbal si depunearea unei contestatii? Care sunt etapele ulterioare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 17:45, 22 Martie 2013
Semnarea raportului de inspectie fiscala pentru rambursarea TVA-ului ( daca la asta va referiti) nu inseamna ca sunteti de acord cu ceea ce se constata de catre inspectorii care au efectuat verificarea. Inspectorii trebuie sa aiba o discutie finala cu dumneavoastra, va puteti exprima punctul de vedere inainte de inchierea raportului de inspectie fiscala si apoi daca nu sunteti de acord cu constatarile din raport, puteti face contestatie care se va depune în termen de 30 de zile de la data comunicării raportului la organul fiscala Contestatia se depune la organul fiscal care a efectuat inspectia fiscala.
Daca nu sunteti de acord cu solutia data la contestatii puteti depune o actiune in instanta.
Multumesc pentru raspuns, de rambursarea TVA e vorba intr-adevar. Dar ce se intampla dupa depunerea contestatiei? va veni o alta comisie intr-un alt control sau cum se solutioneaza contestatia?
Depinde, daca este nevoie sa se lamureasca anumite probleme in cazul in care raportul de inspectie fiscala nu este destul de clar. De regula nu mai vine nimeni.
Contestatiile se solutioneaza pe baza probelor din dosarul de inspectie fiscala si pe baza probelor si motivelor de fapt si de drept invocate de catre dumneavoastra in contestatie.
Am si eu o intrebare: imi puteti da o baza legislativa unde ma pot documenta despre rambursarea TVA-ului in contextului obtinerii de venituri? Cat este de conditionata de ex rambursarea TVA de la o locuinta de serviciu de veniturile firmei?
Rambursarea TVA-ului nu are nici o legatura cu obtinerea de venituri.
TVA-ul de rambursat rezulta din faptul ca TVA-ul deductibil si dedus este mai mare decat TVA-ul colectat.

Alte discuții în legătură

Rambursare tva vasile58 vasile58 In luna ianuarie 2011 societatea depune decontul de TVA cu suma negativa cu optiunea de rambursare. In urma controlului, inspectorii fiscali calculeaza ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)
Tva de recuperat alynabica alynabica am vreo sansa sa recuperez tva-ul de la stat? si in ce conditii? multumesc. (vezi toată discuția)