avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala de circulatie Germania - procedura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala de circulatie Germania - procedura plangere

Buna ziua,

rog din tot sufletul persoanele care sunt in tema, care au avut experiente de genul sau care au avut de-a face cu acest gen de problema, sa ma ajute.:(

La sfarsitul lunii noiembrie 2012 tatal meu a fost oprit de politia din Germania(lucreaza pentru o firma de curierar in echipaj cu un alt coleg).Colegul lui era in acel moment la volan iar tatal meu dormea.S-a constatat ca respectivul conducea pe cardul tahograf al tatalui meu, ceea ce este considerata o infractiune insa legea i-a fost aplicata si tatalui meu care habar nu avea ca barbatul respectiv conducea pe cardul lui.Au fost sechestrati cateva ore, li s-au luat declaratii iar tatalui meu i-au confiscat cardul, nemaiputand sa lucreze pt firma respectiva.I s-a spus ca in decurs de 3 luni va primi o instiintare in care va fi informat despre deciile luate de catre tribunalul din Passau.Informarea a sosit dar nu dupa 3 luni si dupa 4 cu o frumoasa amenda de 600 de euro.In documente se mentioneaza faptul ca poate depunde contestatie si suma poate scadea in functie de venituri sau sa aleag sa plateasca toata suma dar numai dupa ce va primi acasa somatia de plata.
In legatura cu acea contestatie:Termenul in care contestatia trebuie sa ajunga la ei este de doua saptamani, o saptamana deja s-a cam dus.Banuiesc ca acea contestatie trebuie sa treaca prin mai multe etape si institutii si poate dura cateva luni pana la decizia finala.Mentionez ca venituri in familie nu sunt absolut deloc si nici nu detinem vreo proprietate.
In cazul in care alegem sa platim acea suma, totul se termina mai repede si lucrurile se reglementeaza.
Interesul nostru este sa isi poata face cardul inapoi cat mai repede deoarece banii se termina si locuri de munca pentru soferi nu prea se gasesc fara sa fie nevoie de acel card.

Sunt din Bacau si caut un avocat bun, o persoana serioasa care sa-mi spuna cum e mai bine de facut avand in vedere ca 600 de euro este o suma destul de mare, amenda este penala si situatia trebuie rezolvata cat mai repede indiferent daca este vorba de contestatie sau plata sumei.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Probleme cu firmele de recuperare veronica.cioroiu veronica.cioroiu Buna ziua.Problema mea(de fapt a mamei mele) incepe in felul urmator:in urma cu cativa ani mama si-a luat in rate un produs elecrocasnic.Dupa aproximativ un an ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale - diurna si salar - sofer tir comunitate ionutzungureanu78 ionutzungureanu78 Buna ziua In luna martie 2014 cautand loc de munca ca sofer profesionist am raspuns unui anunt din ziarul local (Bacau) in care se cauta sofer de tir pe ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator pe casa din cauza penalitatilor la pfa taxi dyxandra dyxandra Buna.Poate ma ajuta cineva:(.Sotul meu a fost pfa Taxi pana anul trecut in august,cand a renuntat laLicenta/deci pfa/ nemaiputand plati impozitele de 80 mil.+ ... (vezi toată discuția)