avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firmele de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firmele de recuperare

Buna ziua.Problema mea(de fapt a mamei mele) incepe in felul urmator:in urma cu cativa ani mama si-a luat in rate un produs elecrocasnic.Dupa aproximativ un an a primit acasa un plic, in care se afla un card de la firma respectiva, cu o suma de bani(nu imi amintesc exact cat).Intr-o perioada mai dificila mama a scos o suma de bani de pe acel card,pentru a plati ratele in continuare, urmand sa returneze banii platind suma fixa ce o avea la rata plus o anumita suma de bani(noi crezand ca acesti bani vor acoperi ceea ce am scos de pe card)in acelasi cont.In momentul in care s-a terminat rata,adica am platit si ultima luna,mama nefiind in tara, nu am stiut ca trebuie sa depun o cerere de incheiere a contractului(sau daca asa se procedeaza).In urmatoarele luni am mai primit acasa ordine de plata.Nu ne dadeam seama din ce cauza si am sunat la firma respectiva.Am aflat ca suma de bani care mi se cerea erau acei bani pe care mama i-a scos de pe cardul acela.Am continuat sa platesc cateva luni.Contractul mamei mele se terminase in 2009.Pana de curand am tot primit ordine de plata pe care nu le-am luat in seama. Saptamana trecuta am primit o instiintare in care se preciza ca dosarul mamei mele a fost dat unei firme de recuperare si ca in termen de 15 zile se va efectua executare silita daca nu se plateste suma de 3000 de ron.Tin sa mentionez ca locuiesc cu bunicii,casa fiind pe numele lor.....adica mama nu are nici un bun personal,nimic pe numele ei, in plus este plecata din tara .Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 15:57, 4 Martie 2011
se practica si metoda asta da.... ce se platea la suma de pe card era decat dobanda.. aveti de tras cu ei acum, in principiu trebuie sa platiti macar suma pe care a scos.o de pe card mama dvs (la care a-ti platit dobanda pana acum)
prob este ca nu o sa cedeze usor la dobanzile pe care le.au pus ulterior...incercati sa negociati cu ei inainte sa platiti si sa aveti scris tot ceea ce va promite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu dobanda mare davioforce davioforce buna seara,acum 6 ani am achizitionat in rate un sistem de calcul de la [EDITAT] printr-un sistem de rate cu cardul EFG RETAIL,am terminat de platit ratele la ... (vezi toată discuția)
Bani in plus pe card anonima87 anonima87 buna ziua,in urma cu o luna trebuia sa primesc o suma de bani mai exact 1440 lei,dar am avut surpriza sa gasesc pe card dublu acestei sume,banii proveniti din ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)