avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Provizioane
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Provizioane

Buna ziua ma confrunt cu o problema putin cam dificila. Lucrez la o fundatie si la sf anului 2011 pentru a nu avea profit am constituit provizioane art contabil 6812=1511, in anul 2012 au aparut niste litigii pe care a trebuit sa le achitam (debite), lucru pe care l-am facut din provizioanele constiruite. Mentionez ca aceste debite le-am achitat prin opl. Ce inregistrari trebuie sa fac in anul 2012 cand achit debitele.
Va multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 16:18, 22 Martie 2013
Eu nu cred ca se pot constitui provizioane pt. a nu avea profit iar anularea uni provizion adica trecere pe venit se poate face daca are legatura cu constituire lui. Nu vad cum ati putea anula un provizion care a fost constituit pentru un anume eveniment, dupa care apare o alta situatie care ar fi necesitat constituirea uni provizion iar dvs. nu o faceti iar ulterior vreti sa anulati provizionul constituit initial pentu un eveniment petrecut ulterior.
Se poate constitui provizioane doar daca:
- societatea are o obligatie curenta generata de un eveniment anterior;
- pentru onorarea obligatiei respective este probabil necesara o iesire de resurse;
- valoarea obligatiei poate fi estimata in mod credibil.
Daca aceste trei conditii nu sunt indeplinite , nu trebuie recunoscut un provizion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune, cum este cheltuiala? vornicuelena vornicuelena Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: cu ocazia inventarierii unei gestiuni s-a constatat o lipsa in gestiune, pe care gestionara a recunoscut-o ... (vezi toată discuția)
Provizioane pentru stocuri laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, Firma la care lucrez a fost auditata anul acesta. Acestia au ridicat intrebarea daca: stocurile mai vechi de un an se urmaresc? se incearca ... (vezi toată discuția)
Comtabilizare provizionanelor morali morali buna ziua, doresc sa cer si eu un sfat referitor la niste provizioane pentru riscuri si chelt constuite intr-un an anterior la 31 .12. 2012 s-a ... (vezi toată discuția)