Buna ziua ma confrunt cu o problema putin cam dificila. Lucrez la o fundatie si la sf anului 2011 pentru a nu avea profit am constituit provizioane art contabil 6812=1511, in anul 2012 au aparut niste litigii pe care a trebuit sa le achitam (debite), lucru pe care l-am facut din provizioanele constiruite. Mentionez ca aceste debite le-am achitat prin opl. Ce inregistrari trebuie sa fac in anul 2012 cand achit debitele.
Va multumesc mult
Eu nu cred ca se pot constitui provizioane pt. a nu avea profit iar anularea uni provizion adica trecere pe venit se poate face daca are legatura cu constituire lui. Nu vad cum ati putea anula un provizion care a fost constituit pentru un anume eveniment, dupa care apare o alta situatie care ar fi necesitat constituirea uni provizion iar dvs. nu o faceti iar ulterior vreti sa anulati provizionul constituit initial pentu un eveniment petrecut ulterior.
Se poate constitui provizioane doar daca:
- societatea are o obligatie curenta generata de un eveniment anterior;
- pentru onorarea obligatiei respective este probabil necesara o iesire de resurse;
- valoarea obligatiei poate fi estimata in mod credibil.
Daca aceste trei conditii nu sunt indeplinite , nu trebuie recunoscut un provizion.