Buna ziua ma confrunt cu o problema putin cam dificila. Lucrez la o fundatie si la sf anului 2011 pentru a nu avea profit am constituit provizioane art contabil 6812=1511, in anul 2012 au aparut niste litigii pe care a trebuit sa le achitam (debite), lucru pe care l-am facut din provizioanele constiruite. Mentionez ca aceste debite le-am achitat prin opl. Ce inregistrari trebuie sa fac in anul 2012 cand achit debitele.
Va multumesc mult
Eu nu cred ca se pot constitui provizioane pt. a nu avea profit iar anularea uni provizion adica trecere pe venit se poate face daca are legatura cu constituire lui. Nu vad cum ati putea anula un provizion care a fost constituit pentru un anume eveniment, dupa care apare o alta situatie care ar fi necesitat constituirea uni provizion iar dvs. nu o faceti iar ulterior vreti sa anulati provizionul constituit initial pentu un eveniment petrecut ulterior.
Se poate constitui provizioane doar daca:
- societatea are o obligatie curenta generata de un eveniment anterior;
- pentru onorarea obligatiei respective este probabil necesara o iesire de resurse;
- valoarea obligatiei poate fi estimata in mod credibil.
Daca aceste trei conditii nu sunt indeplinite , nu trebuie recunoscut un provizion.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.