avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata taxe pensii, sanatate, somaj pentru PFA - 2010, ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata taxe pensii, sanatate, somaj pentru PFA - 2010, 2011

Buna ziua,
Am si eu o problema si sunt in ceata rau de tot :
la 01.04.2010 am fost nevoit sa-mi deschid un PFA. La inceput, pt ca legislatia permitea, am avut si carte de munca la firma care ma platea pe PFA. Dupa ce legislatia s-a schimbat, firma s-a spart un doua : cu una mergeam in continuare cu emiterea de facturi ca si PFA, iar cu cealalta am avut in continuare carte de munca. Cu alte cuvinte, am avut si carte de munca pe toata durata PFA-ul. Pe cartea de munca am primit salariul minim pe economie corespunzator absolventului cu studii superioare, profil informatic. De asemenea, au fost platite toate taxele si impozitele catre stat pentru venitul realizat pe cartea de munca. Pentru ca am avut si carte de munca, toata perioada am platit jumatate din impozitul de 16% (adica 8%). Am inchis (radiat) PFA-ul in decembrie 2011.
Ca si obiect de activitate am avut "Consultanta tehnologia informatiei" (cod CAEN 6202), iar ca baza de venit impozabil - Norma de venit (venit fix). Toata activitatea s-a desfasurat in Bucuresti.

Imi puteti preciza daca si cat ar fi trebuit sa platesc ca si taxe catre Casa de Pensii si Casa de Sanatate in perioada 01.04.2010 - decembrie 2011, taxe corespunzatoare PFA-ului?
La un moment dat (vara lui 2010 sau 2011, nu mai retin) imi amintesc ca s-a dorit sa se dea o lege pentru ca toti cei cu venituri din alte activitati suplimentare (pfa, drepturi de autor etc) sa plateasca niste taxe. Lege care la vremea respectiva a starnit multa valva si la care s-a renuntat dupa scurit timp.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat autorizat pentru situatia urmatoare: doresc sa-mi fac PFA cu norma fixa de venit si vreau sa stiu daca ma pot ... (vezi toată discuția)
Activitate in ro, venit din strainatate. cat % e impozitul? + ceva tva catre ue MatrixRo MatrixRo Salutare tuturor, Sunt in negocieri cu o firma din Germania care ar dori sa ma angajeze pentru a desfasura activitati in Romania in numele lor. 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Pfa -extindere activitate valit valit Am PFA - cu cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei (norma fixa de venit) platitor de TVA din luna decembrie anul 2010. Doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)