avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... taxa timbru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

taxa timbru

sunt recurnet parat intr-o cauza in pretentii formulata pe fond de asociatia de proprietari pentru neplata cotelor de intretinere ,fiind nemultumit de solutie am delcarat recurs pentru care la primul temren sunt obligat la taxa de timbru la valoare ,de ce ? pentru caactiunea promovata de reclamanta asociatia de proprietari este scutita de taxa de timbru ,si la fond nu s-a achitat in recurs de ce sa fiu obligat la aceasta taxa ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:58, 22 Martie 2013
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiei de proprietari:
Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

In rest....ca la orice proces civil...
Asociatia de proprietari ca entitate juridica este scutita de plata taxei in temeiul disp art 50 al 2 din lLnr 230/2007
Daca dvs ca persoana fizica ati inteles sa atacati solutia instantei de fond,va revine obligatia achitarii taxei
Solicitati ajutor public judiciar.
consider cam fortata obligatia mea ca parit- recurent sa achit o taxa de timbru de care actiunea initiala a fost scutita ,astfel ca voi solicita reexaminarea ....
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
ContSters58959, utilizator
Este foarte bine, numai sa nu uitati de unde s-a ajuns in instanta! Mai cunosc eu un caz si nu va dura mult pana cand il vom actiona in instanta.
In schimb daca aveti dreptate, probabil ca instanta va judeca drept, cred ca puteti discerne acest lucru, nu?
Sunt oameni mai necajiti decat dvs....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru timpuriu timpuriu chitanta pentru care s-a platit taxa de timbru pentru cerere de chemare in judecata se gaseste la dosarul cauzei? daca nu se gaseste rezulta ca nu s-a platit ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar pentru cauze privind protecția consumatorilor. ... costel5 costel5 Taxa timbru judiciar pentru cauze privind protecția consumatorilor. Am un proces pe rol, la stadiu recurs cu un operator de servicii, caz privind ... (vezi toată discuția)