avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme RAR - norma de poluare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme RAR - norma de poluare

am cumparat un autoturism skoda octavia din germania an 2009 motor 1900 cm euro 5{cf brif mic }. am fost la r.a.r pentru ai face cartea de identitate, si surpriza constat ca pe carte este trecuta euro 4.in urma discutieai cu inginerul care sa ocupat de masina am mers la un alt birou...de la noxe...unde un alt inginer mi-a explicat ca nu -mi pot da numar de omologare pt euro 5 deoarece masina a fost fabricata cu euro4 si numai daca posed documente din care sa rezulte ca au fost facute iterventii asupra autoturismului,este posibil sa o scoata euro 5. din fericire aveam acest document ,se chima ,,kraftfahrt-bundesamt,, , i la-m dat inginerului in copii, urmand ca dansul sa ia legatura cu porshe romania si eventual cu serviceul autorizat unde sa facut modificarea din germania. mi sa anulat cartea si a ramas ca voi fi contactat...... atazi am fost sunat de r.a.r si mi sa spus ca autoturismul nu poate fi incadrat decat cu norma de poluare euro 4 deoarece interventia facu ta de serviceul din germania nu are corespondenta in romania ,cu alte cuvinte nu recunosc aceasta trecere de la euro 4 la euro 5.ce pot sa fac mai departe ? cum pot rezolva aceasta nedreptate ????


Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 09:27, 29 Martie 2013
Nu stiu ce norma de poluare este cea corecta, dar cei de la RAR iau in considerare numai certificatul emis de producator cu norma de poluare. Daca firma Skoda va emite un certificat prin care spune ca masina dvs. este Euro 5, cei de la RAR trebuie sa tina cont de acest certificat. Din pacate nu sunt obligati sa tina cont si de ceea ce emite un service.
Bun si acum ce sa fac, sa cer la Skoda certificat.....? Dati-mi solutii ca nu am bani de timbru de poluare pt euro 4.A trecut cineva prin situatii asemanatoare ? Cum ati rezolvat?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
geales, utilizator
Iti pot doar spune cum am patit eu si cam atat. Acum ceva timp: am cumparat o Bora si la RAR mi-au scos-o Euro 2, desi masina era euro 4. Am cerut de producator certificat care sa ateste norma de poluare, l-am primit si l-am prezentat la RAR si masina a fost inmatriculata ca Euro 4.
Problema la tine e ca masina nu e Euro 5 de la producator, din ce am inteles din mesaul tau, ci s-au facut modificari intr-un service. In cazul acesta nu prea cred ca ai ce face.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Publitrad SRL, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina "inexistenta" andreyu334 andreyu334 In cursul acestui an(2012)a aparut pe internet(www.autovit.ro) un anunt cu un autoturism Skoda Octavia la vanzare.Am vb la numarul de telefon afisat pe site si ... (vezi toată discuția)
Recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile co2 la euro2 alinel alinel am depus le trezorerie o cerere dupa multe insistente a fost primita si am cerut recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 facute in ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu - imposibila uninvited66 uninvited66 Salut, Un prieten a venit in tara acum 1 an si 6 luni. A adus cu el o masina, un SAAB, din suedia, cu acte pe numele lui, primit acolo cadou. Nu a reusit sa ... (vezi toată discuția)