avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Statutul soldatilor si gradatilor voluntari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Statutul soldatilor si gradatilor voluntari

Buna seara
As dori sa prezint o situatie la care as dori un raspuns competent.
Legea in vigoare privind statutul soldatilor si gradatilor voluntari prevede ca acestia stau in activitate pana la implinirea varstei de 40 de ani . Ei semneaza contracte la fiecare 3 ani . Ce se intampla daca angajatorul intocmeste contract pe 3 ani si acesta este in varsta de 38 de ani . Duce contractul pana la capat sau la varsa de 40 de ani inceteaza activitatea conform legii in vigoare . Angajatorul nu are nicio vina ca intocmeste superficial un contract ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 23 Februarie 2009
Limita maxima de varsta pana la care soldatii sau gradatii voluntari pot fi mentinuti in activitate se stabileste prin ordin al ministrului apararii, dar nu poate depasi 40 de ani.
Prin urmare, la data implinirii varstei de 40 de ani c.i.m. trebuie sa inceteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor de somaj anastasiaanastasia anastasiaanastasia Buna ziua. In ce conditii de incetare a Contarctului Individual de Munca se acorda ajutorul de somaj? As dori sa stiu daca ajutorul de somaj se acorda numai ... (vezi toată discuția)
Reangajare man ntc ntc salut....am si eu o nelamurire....anul trecut in octombrie mi-am dat demisia din aramata ....eram angajat ca sgv....acum as vrea sa ma reangajez doar ca in ... (vezi toată discuția)
Militari angajati pe contract limitat mirceafrancisc mirceafrancisc eu am fost s.g.v. pe baza de contract de 4 ani si citind legea somajului,art 17,lit d am asteptat ca la incetarea de drept a contractuluisa intru in somaj pana ... (vezi toată discuția)