avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta

Buna ziua. Pentru cineva care nu are mostenitori sau rude in viata, poate sa faca un act de donatie pentru locuinta sa? Sau cum sa procedeze ca sa lase mostenire locuinta unei alte persoane? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:50, 22 Martie 2013
Orice persoana in viata poate face acte de dispozitie cu privire la averea sa .Puteti vinde , puteti dona sau pur si simplu lasati un testament unei persoane . Puteti conditiona acea persoana in actul pe care il veti incheia sa aiba grija de dvs. ori sa pastrati posesia acelui bun pana la decesul dvs.
Acea persoana poate incheia contract de vanzare cumparare, contract de intretinere, donatie. Aceste sunt acte intre vii, translative de proprietate, care isi produc efectele in momentul autentificarii lor. Ele au si costuri care depinde de valoarea imobilului, onorariu, impozit, taxa Carte Funciara. O varianta cu un cost mult mai redus este testamentul autentic, pentru ca tot ziceti ca persoana nu mai are nicio ruda in viata. Insa testamentul isi produce efectele duopa moartea testatorului , dvs dobandind dreptul de proprietate asupra imobilului dupa dezbaterea succesiunii si elibearrea certificatului de mostenitor.
Pentru actele translative intre vii va trebuie cadastru si intabulare, pentru a face testament si ulterior cand va veni vremea mostenirea nu este necesar cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Intabulare acte de catre notari Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Imi puteti preciza daca donatia, testamentul sau contractul de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager se intabuleaza si din ce an este obligatorie ... (vezi toată discuția)