avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare acte de catre notari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare acte de catre notari

Imi puteti preciza daca donatia, testamentul sau contractul de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager se intabuleaza si din ce an este obligatorie intabularea actelor de catre notar?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:33, 11 Iunie 2013
Testamentul nu se intabuleaza. Este un act care produce efectele la decesul testatorului si pe baza caruia se va dezbate mostenirea, daca este valabil incheiat.
Pentru actele intre vii, cae isi produc efectele de la data autentificarii loe, notarii au obligatia conform Legii 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare sa comunice de indata actele la Oficiile de Publicitate Imobiliara de pe raza carora se afla imobilele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Pentru cineva care nu are mostenitori sau rude in viata, poate sa faca un act de donatie pentru locuinta sa? Sau cum sa procedeze ca sa lase ... (vezi toată discuția)