Buna seara,
Urmeaza sa se faca cesiunea partilor sociale a societatii unde sunt administrator si asociat unic. Problema este ca voi fi pusa sa semnez actele si nu prea sunt sigura ce fac. Povestea este mai lunga, sunt administrator si asociat doar cu numele, societatea fiind de fapt a altcuiva. Prin urmare, pentru ca nu prea se platesc taxele la stat, dupa multe incercari am reusit sa conving "persoana" sa o vanda altcuiva. Vreau sa ma asigur, ca aceasta cesiune se face cum trebuie si nu voi ramane eu cu cine stie ce datorii ale firmei.
Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l am in vedere in aceasta situatie?Persoana care preia societatea stie despre datorii si este de acord sa o preia asa, trebuie specificat acest lucru? Tot ce vreau este sa nu mai am probleme si sa nu ma trezesc peste un an sau doi ca vin adrese pe numele meu pentru datorii pentreu care nu sunt raspunzatoare!!!
Va rog frumos, un sfat!
Nu ma supar, eu cer o indrumare, un sfat. Pentru ca viitorul asociat stie despre datorii si preia societatea asa cum este, urmand sa continue activitatea si sa plateasca datoriile restante,cum se face corect cesiunea? Dupa ce societatea nu-mi mai apartine, mai am vreo raspundere?
Depinde de datoriile restante.Daca sunt ale societatii, raman in continuare ale societatii.Sa aveti grija sa treceti aceste clauzele cu privire la preluarea lor de catre cesionar, in contractul de cesiune.Trebuie obligatoriu sa fie inregistrata aceasta cesiune si la Registrul Comertului.
Va multumesc pentru raspuns. Datoriile sunt ale societatii ( taxe si impozite la stat). Inca o intrebare, va rog. Ce se intampla cu toate actele semnate de mine, contul din banca, raman valabile si vor fi preluate de viitorul asociat?
Da, viitorul administrator va prelua atributile si dreptul de semnatura.Se face un act ditional la contractul cu banca sau un alt contract, depinde de banca.Va sfatuiesc sa consultati un avocat, totusi.
Preluatori firme
gabriel_mg
ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii
ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)
Ce raspundere am?
inkasroro
Vreau sa preiau 95% din partile sociale de la un SRL cu unic asociat si sa devin administratorul firmei, preiau si toata raspunderea firmei?
Daca peste 6 luni ... (vezi toată discuția)