avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere teren

Exista un teren pe care fostul meu socru l-a lucrat si a platit impozit pe perioada indelungata de timp(aprox.20 ani).Sotul meu a decedat.Proprietarii din CF sunt morti din 1923.Cum as putea face sa obtin terenul pe numele meu ???Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: claudiu dumitrascu , utilizator 11:06, 8 Martie 2009
Initiati proces civil pentru uzucapiune.
Unde se initiaza acest proces in cazul in care terenul se afla intr-o localitate ???
La Judecatoria unde este arondata localitatea unde se afla terenul.
Ce acte mi-ar trebui ???Va multumesc foarte mult
Nu aveţi nevoie de acte, ci de dovezi privind posesia, care este o stare de fapt.

Invocaţi uzucapiunea extratabulară, dovedind existenţa posesiei timp de douăzeci de ani de la moartea proprietarului tabular. Tot ce vă trebuie, ca acte, sunt extrasul de carte funciară şi actele de deces (sau extrase din registrul de decese) privind proprietarii tabulari.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau proprietar? va rog ajutor ! nfloryn nfloryn In anul 1923 bunicul meu a fost improprietarit cu 674 m.p. teren intravilan, ,care in anul 1965 a fost inregistrat in Cartea funciara si pe care in anul 1968 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. retrocedare. (urgenta!) piaran piaran Buna ziua! Bunicul meu a mostenit in 1957 un teren in Sacele, jud. Brasov de la mama sa intabulandu-si dreptul de proprietate. In anii ’60 terenul ... (vezi toată discuția)