Bunicii mei au un apartament,iar bunicul meu a decedat.in urma succesiunii au ramas 3 mostenitori.Eu ,bunica mea si fratele meu,deoarece tatal meu singurul lor copil a decedat demult,iar bunica mea vrea sa-mi faca mie certificat de intretinator. va rog frumos sa-mi spuneti daca fratele meu ar putea ataca acest act si daca ar putea ce ma invatata sa fac.Va rog frumos sa-mi raspundeti, Va multumesc anticipat.
sa vi se faca un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
incercati sa "smulgeti" de la fratele dvs o recunoastere in scris, a situatiei existente
Atîta vreme cît vă veţi îndeplini obligaţiile de întreţinere, nici bunica (în timpul vieţii), nici fratele (după decesul bunicii) nu vor putea obţine desfiinţarea actului.
Numai că bunica nu va putea să vă transmită întregul apartament, deoarece, prin moartea bunicului, atît dumneavostră cît şi fratele aţi devenit moştenitori, deci coproprietari asupra apartamentului alături de bunică.
Dacă apartamentul a fost bun comun, bunica are 5/8 din apartament, iar dacă a fost bun propriu al bunicului, ea are 2/8. Doar asupra acestei cote poate dispune.
daca traia bunicul si va faceau amandoi act de vanzare cumparare cu c;lauza de intretinere puteati obtine tot apartamentu,dar cum bunicul a murit nu puteti obtine din apartament decat cota dumneavoastra ca si mostenitoe prin reprezenare din partea tatalui si prin contract de intretinere partea bunicii ca si sotie supravietuitoare. Puteti in schimb sa il cinvingeti pe fratele dumneavoastra sda renunte la partea lui.
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)