avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contrctul de intretinere poate fi atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contrctul de intretinere poate fi atacat?

Bunicii mei au un apartament,iar bunicul meu a decedat.in urma succesiunii au ramas 3 mostenitori.Eu ,bunica mea si fratele meu,deoarece tatal meu singurul lor copil a decedat demult,iar bunica mea vrea sa-mi faca mie certificat de intretinator. va rog frumos sa-mi spuneti daca fratele meu ar putea ataca acest act si daca ar putea ce ma invatata sa fac.Va rog frumos sa-mi raspundeti, Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:01, 24 Februarie 2009
Salut, othelox! :)

Credeam că discutăm despre o succesiune care încă nu este deschisă. Aceea a bunicii. Dacă acceptăm că fraţii vor să-şi reglementeze situaţia după deschidere, nu doar neacceptarea, ci şi renunţarea este posibilă. Eu aveam impresia că userul vrea soluţionarea acum şi se întreabă ce ar putea face fratele în cazul în care ar încheia actul cu bunica.

De aceea întrebam la ce renunţare se refera oanaralooka. Se pare că fiecare dintre noi are reprezentarea unei alte situaţii. Se mai întîmplă
Ma refeream ca neacceptarea in termen produce mai multe efecte decat renuntarea (asupra renuntarii se poate reveni tot in interiorul termenului) si deci decat sa-l convinga sa faca un act prin care renunta mai bine il convinge sa nu faca nici un act prin care sa accepte :)
avokitten a scris:

sa vi se faca un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
incercati sa "smulgeti" de la fratele dvs o recunoastere in scris, a situatiei existente

Ma aflu cam in aceeasi situatie de aceea doresc sa va intreb daca se poate face contractul de vc cu intretinere fara stirea celuilalt frate. Daca da si bunica moare, atunci fratele poate sa conteste contractul? Cat va reveni fiecaruia dintre noi in momentul decesului bunicii (in cazul meu bunica a decedat iar fratele ridica pretentii pt 1/2 din casa)

multumesc
asa este fiecare se afla in situatii diferite si cred ca cel mai bine il poate lamuri un notar:D
ancasiia a scris:

Ma aflu cam in aceeasi situatie de aceea doresc sa va intreb daca se poate face contractul de vc cu intretinere fara stirea celuilalt frate. Daca da si bunica moare, atunci fratele poate sa conteste contractul? Cat va reveni fiecaruia dintre noi in momentul decesului bunicii (in cazul meu bunica a decedat iar fratele ridica pretentii pt 1/2 din casa)

multumesc

Nu e nevoie să-l lămurească un notar.

Contractul de întreţinere este valabil şi fără acordul fratelui dumneavoastră. Iar dacă veţi presta întreţinerea conform contractului, nu aveţi de ce să vă temeţi nici după decesul bunicii. Fratele nu va putea dobîndi vreun drept asupra bunurilor transmise prin contractul de întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Mosteniri si legi cu schepsis vatajita mihaela vatajita mihaela Suntem trei copii la parinti. Tata a decedat si s-a facut succesiunea legala doar intre primii doi copii si mama, al treilea renuntind atunci dintr-o forta ... (vezi toată discuția)