avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit

Am o firma de consultanta(am picat ca musca-n lapte, ca nu ma pricep) infiintata in 2009(aprilie). Nu a avut nici-un venit pana in aprilie 2010. In mai,iunie,iulie,august 2010 a avut profit pentru care s-au platit impozitele aferente si s-au depus declaratiile. Am vrut sa fiu corect, de buna credinta, am platit ce mi-a spus contabila[EDITAT].De atunci nu am mai avut niciun venit. Acum vreau sa inchid firma si am mers sa iau certificat fiscal de la fisc si acolo imi spun ca am de platit o groaza de bani pentru impozit pe profit,plus penalitati pentru perioada 2009,2010(cam asa am retinut), chiar daca firma nu a avut venit. Contabila [EDITAT] care mi-a tinut actele nu mi-a spus nimic.Poate fi adevarat, sa platesc? Fiscul nu m-a instiintat, chiar n-am stiut. Dati-mi un sfat, spuneti-mi, poate fi adevarat? Ce pot sa fac ? Cum sa nu platesc acesti bani pe care nu-i am? Daca nu am avut incasari,ce sa platesc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 17:45, 25 Martie 2013
Buna seara,

In primul rand trebuie sa va asigurati ca sumele datorate catre fisc sunt reale. Pentru aceasta va trebui sa solicitati o fisa sintetica de la organul fiscal de care apartineti, fisa ce va trebui analizata in lumina inregistrarilor contabile si a raportarilor fiscale facute pentru perioada respectiva.
Fara reglarea situatiei sintetice de la fisc cu cea din contabilitate, este posibil sa platiti sume care nu sunt reale.

Numai bine
Am mai vorbit cu si cu alte persoane si-mi spun ca pentru 2009,2010 s-ar putea sa fie vorba de impozitul forfetar si ca, chiar daca firma a avut s-au nu venit trebuie sa platesc pentru 2009 si 2010 minim 2200 lei/an inclusiv penalitati pana in 2013. Oare sa fie asa? Contabila aceea, la timpul respectiv, sa nu fi stiut? Asa nepregatita sa fi fost??Oare SRL-urile nu trebuiau sa plateasca forfetar ci doar in functie de venitul realizat? Multumesc, domnule, Marian Vasile, voi merge la Fisc dar imaginati-va ca pana luni fac infarct. Nu stiu ce sa fac!!!!!!!
E bine sa va linistiti pana luni cand veti vedea despre ce este vorba. Intradevar, posibil sa fie forfetarul, avand in vedere ca este exact perioada in care a functionat "inventia" alesilor. Din pacate forfetarul a obligat pe cei care nu aveau venituri sau aveau venituri foarte mici, sa plateasca oricum.
Despre contabili, numai de bine!:) Nu pot sa ma pronunt asupra capacitatii profesionale a colegei pentru ca nu este etic.
Cred ca important in acest moment este sa vedeti exact despre ce este vorba.

Numai bine
daca spuneti si dvs ca este vorba de forfetar, este clar ca sunt bun de plata., de aceea as dori sa stiu (daca se poate si am voie sa continui intrebarile, daca moderatorul imi permite), in ce perioada s-a aplicat impozitul forfetar, de cand pana cand, ca sa-mi fac deja calculul. Deasemenea, legat de penalitati sunt de 0,1/zi? Pai, in conditiile astea cred ca voi avea de platit peste 5000 lei. Nu mai este de trait, plec in CONGOOOOOO?????Poate acolo scap de saracie si de ......"inventii"ale alesilor. Multumesc ca m-ati urmarit si ajutat!
Din cate imi amintesc, cred ca s-a aplicat incepand ce 01.05.2009 si pana la 30.09.2010.
Deci daca ati fost obligat sa platiti minimul ar fi trebuit sa platiti dupa cum urmeaza:
1. pentru anul 2009 suma de 2.016 lei(366+550+550+550)
2. pentru anul 2010 suma de 1.650 lei(550+50+550)
Total 3.666 lei fara dobanzi(0.1% pe zi) si penalitati(15% din suma).

Totusi daca sustineti ca in perioada respectiva ati platit impozite, s-ar putea sa fie totusi vorba de altceva. Vedeti luni ce rezolvati si poate ne spuneti si noua.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
CONTABIUM, Contabil

Alte discuții în legătură

Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Metoda de calcul cipry_blue cipry_blue Imi poate explica cineva cum se calculeaza sau unde gasesc metoda de calcul pentru impozitul pe profit, inclusiv cum se aplica penalitati. Ma refer la o firma ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 lydy lydy Buna ziua, Conform site M.F. debitoarea a de pus bilanturi anuale pana in 2009 inclusiv. Conform fisei sintetice, a depus declaratii lunare/trimestriale, ... (vezi toată discuția)