avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale venituri si cheltuieli aferente punctului de lucru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

venituri si cheltuieli aferente punctului de lucru din UE

Din ce am inteles in Codul Fiscal, o societate cu sediul permanent in Romania care are un punct de lucru in UE , la sfarsitul anului preia in contabilitatea din Romania veniturile si cheltuielile punctului de lucru din UE la un cures mediu euro comunicat de BNR. Pentru evitarea dublei impuneri, metoda scutirii spune ca veniturile realizate in Ue sunt neimpozabile iar cheltuielile sunt nedeductibile.Deci , daca firma din Romania e platitoare de impozit pe profit la 31.12.2013, in declaratia 101 va evidentia veniturile din UE ca venituri neimpozabile iar chelt. ca si chelt nedeductibile . Aceste venituri intra in cifra de afaceri realizata in Romania?In d094 se declara doar cifra de afaceri din Romania?Daca cifra de afaceri din Romania e mai mica de 65000 euro intra la microintreprinderi si plateste 3%?

Alte discuții în legătură

Mod de calcul rezerva legala eliad eliad As dori sa stiu daca este corect urmatorul mod de calcul al rezervei legale deductibila la calculul impozitului pe profit pt o societate cu capital social 1000 ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale an 2013 contabilbuc contabilbuc O intrebare: microintreprindere din februarie 2013 in luna moiembrie am cifra de afaceri de 281000 lei,firma devine platitoare de impozit pe profit incepind cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 firmele care de la 1 .02.2013 au trecut la regimul de impozitare de 3 % pe veniturile realizate vor trebui sa depuna decl 101 pentru perioada 01-31 ianuarie ... (vezi toată discuția)