avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu pentru un autoturism cumparat in 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu pentru un autoturism cumparat in 2012

Buna ziua.
In Decembrie 2012 am cumparat un autoturism Daewoo Matiz fabricat in anul 2003, dar fiind in perioada Sarbatorilor de iarna nu am reusit sa ajung pe la inmatriculari. In ianuarie 2013 am mers la inmariculari, dar de la ghiseu mi s-a solicitat achitarea taxei de poluare in valoare de 3672 lei, pe cand autoturismul l-am cumparat cu 2000 lei. Am mai astetat cu inmatricularea pana pe 15 Martie sperand ca timbrul de mediu va avea o valoare mai mica, dar nu a fost asa. Fostul proprietar poate sa intoarca actele? sau pot circula cu autoturismul daca nu e pe numele meu in cetificatul de inmatriculare (asigurarea e pe numele meu). Oare se poate face ceva pentru scutire de la plata timbrului de mediu daca masina a fost achizitionata in anul 2012 ? Precizez ca toate actele necesare pentru inmatriculare la Serviciul Politiei Rutiere au fost facute in Decembrie 2012, unele nu ced k mai sunt valabile. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 09:03, 23 Martie 2013
Numai prin instanţă puteţi anula taxa de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto paun anton paun anton Va salut va rog lamuriti-ma si pe mine in ceea ce priveste taxa de poluare (timbrul verde). vreau sa cumpar un matiz din 2006 ,euro 3, capacitate cilindrica ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa la un autoturism cumparat de nou in 2009? victorte victorte Buna ziua, Problema sta in felul urmator: in 2009 am cumparat un autoturism nou, din tara (reprezentanta), Euro IV, care atunci era scutit de taxa. Daca ... (vezi toată discuția)