Am citit diverse experiente cum ca au reusit sa dovedeasca faptul ca erau scutiti, si nu au platit nici acum.
Va rog sa postati aici sau sa-mi trimiteti un mesaj privat despre modalitatea prin care a fost cineva scutit si nu a platit (cumparatorul! sa fim bine intelesi, vanzatorul nu plateste!) nici dupa emiterea oug 9/2013!
Acum vine partea interesanta:
-de dovedit ca a fost scutita este relativ simplu: o copie dupa cartea de identitate la care anexati actul (ordonanta, lege, etc) care stipula scutirea.
-a dovedi ca cel ce cumpara nu este nevoit sa plateasca timbru de mediu este relativ la fel de simplu: luati oug 9/2013 si normele metodologice de aplicare a oug 9/2013 si verificati daca autoturismul/cumparatorul se incadreaza la
scutiti de plata timbrului de mediu.
-cu cei de la inmatriculari n-o scoateti usor la capat!
Cu hotararea investita in mana n-au vrut sa inmatriculeze autoturismul, a fost nevoie ca instanta sa-i dea sefului amenda pt. zile de intarziere de punere in executare a unei hotarari judecatoresti!!!! Stat in stat!
Parerea mea, repet, doar o parere, este ca autoturismul nu se incadreaza in categoria celor scutite de plata timbrului de mediu.
Despre cumparator nu pot sa afirm nimic.