avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate pe trecerea de pietoni - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate pe trecerea de pietoni - suspendare, contestatie, sanse

Buna ziua.
Ieri ma deplasam cu masina pe un drum cu 4 benzi, cate 2 pe sens, eu fiind mai aproape de marginea drumului decat de axul lui. Pe sens opus un pieton a pasit pe trecerea de pietoni, insa avand in vedere ca intre el si masina erau minim 2 benzi de drum, nu am oprit, motiv pentru care dupa trecere am fost oprit de un echipaj de politie, iar permisul mi-a fost suspendat. Pietonul nu a fost "deranjat" in nici un fel de faptul ca eu mi-am continuat deplasarea.
Vreau sa fac contestatie, insa as vrea sa stiu ce sanse am in aceasta situatie. Echipajul nu era cu masina cu radar, deci nu exista inregistare, ei erau 3 personae, iar eu eram insotit de o persoana care poate fi martor pentru declaratia mea.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Alin macavei
Cel mai recent răspuns: Clau191278 , utilizator 12:24, 15 Mai 2013
Termenul la instanta va fi minim 3 luni, asa ca ar fi munca in zadar.Va expira perioada inaintea solutiei in instanta.
Imi cer scuze, dar nu am inteles nimic. Eu vreau sa contest suspendarea permisului si recuperarea lui acum, pentru ca, consider eu, suspendarea nu este corecta.
Aveti dreptul ,ca in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Concomitent cu depunerea plangerii ,solicitati la arhiva instantei certificat de grefa,in baza caruia va recuperati provizoriu permisul de conducere pana la pronuntarea hotararii de catre instanta de judecata
Foarte corect cum a spus ynocentta ,dar precizeaza in plangere la sfarsit ca doresti sa se judece si in lipsa ta (asta in cazul in care fapta a fost comisa pe raza altui judet asta ca sa nu faci drumuri ) poti consemna in plangere faptul ca ai si tu martori si ca partea politiei sa prezinte probe (planse foto) asta daca crezi ca nu le au,oricum vei avea acces la dosar care il gasesti in arhiva judecatoriei.in functie de intampinarea si probele aduse de ei la dosar iti poti pregati apararea.
Decretul lege privind circulatia pe drumurile publice a fost modificat de atatea ori incat nici politistii si cei care au facut modificarile nu mai stiu care este varianta corecta , nu numai in acest tip de prioritate la pietoni . Ce stiu eu este ca s-a facut odata o modificare , care spunea ca daca un pieton pune piciorul jos pe trecere si strada are cate una sau doua sau mai multe benzi pe sens , conducatorul auto, fiind la distanta de cel putin o banda nu este obligat sa opreasca . Totusi cei cu modificarile au revenit si prevederea actuala spune ca si daca are strada 10 benzi pe sens , conducatorul auto este obligat sa opreasca si sa astepte o zi doua(sic) pana trece domnul pieton strada, o prevedere tampita dealtfel , dar care prevede amenzi la incalcarea ei . Dar na ,poate nu stiu eu bine , oricum va doresc succes , cu toate ca am mari semne de intrebare privind succesul demersului dvs., retineti ca sunt un simplu cetatean , este parerea personala si nu vreau sa va influentez in vreun fel anume . Succes !

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pietoni-permis retinut Zerocool90 Zerocool90 Buna seara! In cursul zilei de astazi in timp ce ma deplasam cu masina de serviciu catre sediul firmei la una din trecerile de pietoni pe banda opusa benzii ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)