avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto in vederea inmatricularii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto in vederea inmatricularii

Buna ziua, astazi Sambata 23-03-2013 am vandut o masina care era pe numele meu. Am fost la cineva care se ocupa cu acte auto si mi-a facut decat actul de vanzare cumparare intre mine si client dar pe contract nu apare nici o stampila, doar numele noastre, seriile de buletin si semnaturile. Certificatul fiscal l-am scos Joi 21-03-2013 de la taxe si impozite. In acea foaie de la taxe si impozite se specifica modelul masinii, seria, ca nu am datorii si la rubrica " a servi la" era scris INMATRICULARE.

Intrebarile mele sunt:
1. Are ceva daca actul de vanzare cumparare nu are stampila ?
2. Daca am scos foaia aceea de la taxe si impozite, asta inseamna ca nu mai figurez in evidenta cu ea ?
Cel mai recent răspuns: trafyctz , utilizator 17:45, 25 Martie 2013
Nu, nu va trebuie buletinul omului.
Va trebuie ce v-am spus, cerere si copie dupa contractul de vanzare.

Stiu ca suna curios, va ganditi ca se pot face falsuri usor. Nu-i asa?
Ce sa zic, nu am intalnit niciodata situatia sa i se ceara vanzatorului copie dupa Cartea de identitate a cumparatorului, .. dar mai stii ce functionari aveti dvoastra pe acolo.
m-ati mai linistit, va multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturi. Am sa ma duc luni la Taxe si Impozite si o sa revin cu eventualele dificultati in caz ca or sa apara. Va multumesc inca o data
Va asteptam aici. :thumbup:
Bafta
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
trandafir2, moderator
Am fost la taxe si impozite, am completat 2 cereri, nu a trebuit copie dupa actul de identitate al cumparatorului, am depus actele pentru certificatul fiscal si maine il ridic odata cu fisa de inmatriculare stampilata, din momentul in care am primit fiscalul si fisa stampilata inseamna ca m-am scazut cu ea de la impozit, nu ?
dupa asta mai am vreo obligatie fata de cumparator ? sau vreo treaba cu masina daca cumparatorul refuza sa o treaca pe numele lui si merge in continuare cu numerele mele ?
trafyctz a scris:
am completat 2 cereri

1) Ati completat 2 cereri adica o cerere in 2 exemplare? sau 2 cereri diferite?
Daca au fost 2 cereri diferite, dintre care una a fost pentru eliberarea certificatului fiscal, sa speram ca cea de-a doua a fost pentru scoaterea din evidenta fiscala.

trafyctz a scris:
din momentul in care am primit fiscalul si fisa stampilata inseamna ca m-am scazut cu ea de la impozit, nu ?

2) NU. Eliberarea certificat fiscal si fisa inmatriculare stampilata nu inseamna ca v-ati scazut de la impozit.
De la impozit v-ati scazut dupa ce depuneti cererea de scoatere din evidenta fiscala (sa speram ca cererea aia e fost una din cele doua completate de dvoastra).

3) Cu dnul cumparator si cu auto ati terminat-o, daca ati procedat cum v-am spus mai demult, adica daca ati trecut pe spatele talonului ... instrainat catre XXXX la data de XXXX.
Daca nu ati scris, cumparatorul poate merge cu auto pana se plictiseste.

Alte discuții în legătură

Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)