avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare cota parte din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare cota parte din imobil

buna ziua
daca se poate sa ma ajutati cu o dilema..
daca in CF unui imobil figureaza o persoana care a decedat de 30 de ani,iar fica nu sa facut succesiunea si pe deasupra poarta si alt nume (persoana din CF este mama respectivei dar inscrisa cu numele de fata,in urma casatoriei mamei aceasta sa schimbat numele,iar mostenitoarea poarta numele de casatorie al mamei)ptr. a cumpara de la respectiva mostenitoare imobilul ea trebuie sa-si faca succesiunea?mentionez ca exista o hotarare hotarare judecatoreasca in care se arata ca respectiva este mostenitoarea de drep a decedatei.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 18:19, 24 Martie 2013
Da! Obligatoriu trebuie prima data facuta succesiunea si apoi aceasta va putea vinde.
ce fel de hotarare ???
o hotarare definitiva,la momentul respectiv sa facut recurs dar si in urma recursului hotararea a ramas aceeias.
este vorba de un proces de uzucapiune deoarece mostenitoarea nu sa interesat de proprietate nici o data,si din pacate noi am pierdut nici azi nu stiu cum a castigat deoarece ea nu stia nimic de casa,iar noi am adus martori si dovezi ca ne-am ocupat de casa timp de mai bine de 50 de ani
Trebuie vazut ce scrie in sentinta... daca sentinta doar respinge cererea de uzucapiune sau daca s-a dezbatut succesiunea prin instanta. Daca intr-adevar instanta determina ca unic mostenitor pe doamna mentionata, sentina definitiva si irevocabila se trimite la cartea funciara, impreuna cu o mica taxa, in vederea intabularii pe numele succesoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune bilci-12 bilci-12 ASI DORI SA STIU DACA IN URMA DESCESULUI MAMEI MELE INTRA IN MASA SUCESORALA CASA IN CARE A LOCUIT CU TATAL MEU TIMP DE 30 ANI. FAC MENTIUNEA CA ACEASTA CASA ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat pentru o mostenire ContSters189760 ContSters189760 Bunici mei au avut doua fete, una dintre ele (mama mea) a locuit cu ei de cand ma stiu (fiind divortata de tatal meu) iar eu si fratele meu am crescut cu ei ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 10 ani mihaelamosman mihaelamosman Buna ziua.va rog sa ma sfatuiti intr-o problema de mostenire cam incurcata. In anul 1972 parintii mei au achizitionat o casa,cu chitanta de mana, intr-un ... (vezi toată discuția)