avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru doua credite neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru doua credite neplatite

Am contractate 2 credite de nevoi personale fara garantii la 2 banci diferite.De-a lungul timpului, au intervenit probleme si nu am mai avut posibilitatea platirii ratelor la nici una dintre ele.Am o poprire de la una din banci pe 1/3 din salariul net.De la cealalta banca,care a cesionat datoria, mi-a venit acasa o somatie cu timbru judiciar de la un executor judecatoresc.Prin care ma instiinteaza ca, daca in 48 de ore nu platesc integral datoria de 3500 de euro, se va incepe demararea executarii silite prin toate cele 3 forme: poprire, executare mobiliara si imobiliara.Precizez ca in afara de un autoturism, nu am nimic pe numele meu.Salariul meu este de aproape 1000 lei/ luna net.Daca am deja o poprire, se poate face a doua?Si daca se face poprirea, se poate demara si executarea silita a autoturismului?Daca fac un cv, si trec auto pe numele altcuiva, acest act poate fi atacat?Nu vreau sa ajung sa-mi ia masina, am muncit mult pentru ea; va rog un raspuns urgent!Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: alexa1305 , utilizator 23:30, 24 Martie 2013
raspunsul este din pacate da se poate face atat poprire cat si executare silita mobiliara, prin vanzarea autoturismului, se poate instraina insa exista riscul dupa cum intuiti si dvs de a se solicita anularea actului de vanzare pt motivul fraudarii creditorilor, decizia este a dvs
la prima banca am datorie de 9500 euro.si totusi, nu a actionat decat cu poprirea asupra a 1/3 din venituri.cand am vorbit cu executorul judecatoresc, mi-a spus ca banca nu are ce sa-mi faca mai mult decat atat, din cauza ca (,) creditul este fara garantii;acum, la cea de-a doua banca, am datorie de 3500 euro; cat imi mai poate popri daca deja 1/3 se duce catre prima banca?din ce stiu eu, 1/3 este limita legala.iar in legatura cu masina, ei nu ies in pierdere?autoturismul nu cred ca valoreaza cat am eu datorie la ei, mai ales cu taxele astea de inamtriculare; nu iau toate posibilitatile in calcul sau actioneaza pur si simplu?
Pentru a doua banca veti avea poprire pana la 1/2 din salariu.
Nu e obligatoriu sa se ajunga la vanzarea masinii, dar e posibil. Se poate pune sechestru pe masina, se poate vinde la licitatie, nu conteaza cat iau pe masina, cat iau ceva si nu dau.
Nu conteaza ca e vb de un credit fara garanstii , creditorii au dreptul sa-si recupereze cat le datorati, iar pt asta se pot indrepta si catre bunurile dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Ma gandeam daca este o solutie buna sa ii sun si sa aflu intr-un fel sau altul ce au de gand sa faca.Daca vor proceda la poprire sau direct asupra executarii silite.Din cate stiu, poprirea este primul pas.Pentru ca, daca ei pot ataca cv, este o cheltuiala inutila din partea mea sa il mai fac.Mai ales alergatura cu radierea, inmatricularea, etc.Ce ma sfatuiti sa fac?
alexa1305 a scris:
Ma gandeam daca este o solutie buna sa ii sun si sa aflu ... Daca vor proceda la poprire sau direct asupra executarii silite.

Cu alte cuvinte sa ii sunati si sa ii anuntati ca aveti si masina, nu doar salariu ??!!

Daca s-au indreptat deja pe cele 1/2 din venituri sa speram ca nu mai cauta si alte bunuri.
Intrebare: Masina vreti sa o vindeti de adevaratelea sau de forma?
Pentru ca daca o vindeti in mod corect, ca sa va revoce actul trebuie sa o faca in justitie si ma indoiesc ca se complica banca pentru 3500 eur sa deschida proces, atata timp cat aveti salariu.

Alte discuții în legătură

Procedura recuperare debit bancar Ally2009 Ally2009 Buna ziua! Am si eu un imprumut de nevoi personale de 20.000 euro pt care trebuie sa achit lunar o rata de 300 euro, din motive obiective nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)
Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)