avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura recuperare debit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura recuperare debit bancar

Buna ziua!
Am si eu un imprumut de nevoi personale de 20.000 euro pt care trebuie sa achit lunar o rata de 300 euro, din motive obiective nu am mai putut achita rata integral de peste 90 de zile. MENTIONEZ CA NU A EXISTAT LUNA FARA SA ACHIT MACAR 100 euro din rata. M-am adresat bancii in cauza si am cerut o reesalonare a graficului cu o micsorare a ratei pentru a nu acumula datorie catre banca. Banca a raspuns spunand ca nu poate face reesalonare fara a pune ipoteca. NU AM PE CE SA PUN IPOTECA. Singurul bun COMUN cu sotul este masina, pe care a m scos-o la vanzare pt a acoperi datoria de la banca. Am primit de la Baroul Bucuresti cum ca mi se va inainta dosarul catre un executor judecatoresc, in vederea executarii silite.
Daca ati putea sa imi explicati ce pot eu sa fac in acest moment, din punct de vedere legal? Care este legislatia prin care pot sa ma apar? Ce pot sa fac in aceasta situatie? Mentionez ca am in ingrijire un copil de 2 ani si o mama bolnava, in incapacitate de munca, fara nici un venit. Va rog respectuos sa ma ajute cineva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 28 Iulie 2011
incercati sa nu va mai amarati. daca nu aveti bunuri de valoare, nu au ce executa. pe indemnizatie, nu pot pune poprire, iar cand va veti reangaja, pot pune poprire pe o treime din venituri.
daca datorie e comuna cu sotul si acestuia ii pot pune poprire pe 1/3 din acestea
Va multumesc pt raspuns.
As dori sa adaug ca mama mea nu lucreaza, eu am un loc de munca dar nu am un salariu gigant, iau banii pe card dar sotul nu.
Bunuri de valoare=?
Ce reprezinta in perceptia bancii bunuri de valoare?
Singurul "bun" este masina proprietate personala impartita cu sotu.pe care am dori sa o vindem si sa achitam datoria .
Eu auzisem ca vin la usa si iti iau din casa lucruri:frigider, calculator etc.
Mentionez ca creditul este pe numele meu iar sotul este co-partener in contractul cu banca.
Ce lege exista pt astfel de probleme. As dori sa o citesc pt a-mi cunoaste drepturile.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Ally2009, utilizator
or sa va puna poprire pe salarii-o treime la ambii.
masina- or o vindeti dvs si dati din bani, bancii.. ori o executa silit banca.
bunuri de necesitate nu pot fi executate si nici bunuri ce le folositi in activitate profesionala.
oricum, daca e casa mamei , nu au ce cauta in casa iar bunurile aflate in casa sunt prezumate a fi ale proprietarului.
Va multumesc inca o data
Daca mama sta in chirie la RIAL se poate considera ca este "proprietar". Are contract valabil totul achitat la zi.
Bunurile care le folosesc pt activitatea profesionala care sunt? Calculatorul si altele de acest gen?
Si as mai avea o intrebare daca se poate: Daca se pune poprire pe salariul meu si al sotului, eu mai trebuie sa achit lunar rata conform graficului de esalonare pe care il aveam cu banca sau acei 300 de euro pe luna se trag automat de sistem?
Va multumesc pt timpul alocat, aveti un suflet mare si inima buna. Dumnezeu sa va ajute asa cum ii ajutati si dvs pe cei saraci cu duhul asa ca mine.
O zi buna va doresc.
nu se va ajunge la poprire decat prin executare silita. pana acolo, achitati cat puteti ca e in interesul ( nu stiu daca e potrivit sa zic asa) al dvs. dupa poprire , puteti face plati in continuare catre creditor ( acela care va fi) , insa nu cred ca veti putea face asta.
veti primi oricum somatie inainte de la executor si veti putea duce din casa cateva lucruri..
multumesc si eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar maryana27 maryana27 Buna seara, In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat icteo icteo Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o garsoniera. La momentul X garsoniera valora 75.000 de euro, si banca mi-a acordat un imprumut de ... (vezi toată discuția)
Executare silita teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Am o problema la care nu mai am solutie. In 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca (nu stiu daca am voie sa postez numele) ... (vezi toată discuția)