avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

Buna seara,
in calitate de parinte doresc sa las mostenire copiilor bunurile,
-pentru a nu exista alte discutii de impartire a mostenirii care este forma actelor pentru a nu fi atacata
-cam care ar fi pretul pentru acte in acest caz?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:42, 23 Martie 2013
Puteti face un partaj de ascendent fie in forma de donatie si isi va produce efectele in timpul vietii dvs sau testament si isi va produce efectele la deces. Bunurile care nu vor intra in acest partaj se vor imparti conform mostenirii legale. Aceste acte se fac la notar in forma autentica, donatia, dar si testamentul pentru a va ajuta sa nu incalcati rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari. Partajul de ascendent prin donatie se taxeaza la valoarea bunurilor pe care le impartiti,pt bunurile imbobile conform grilei de expertiza imobiliara notariala, va trebuie cadastru si intabulare, nu veti pati insa impozit pe acest partaj ascendent donatie, caci donatia este scutita de impozit intre rude pana la grad 3 inclusiv.partajul de ascendent prin testament este mai ieftin, urmand ca la deschiderea mostenirii sa se tina cont de acesta in dezbaterea mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Imparteala de ascendent emiliamaria emiliamaria Va rog sa ma lamuriti in ce situatie se foloseste aceasta procedura? (vezi toată discuția)