Buna seara dragilor,am o problema care ma roade de ceva timp. In urma cu 3 ani am comis un accident de circulatie care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane,am fost condus la sediul IML pt recoltarea probelor biologice ( alcool ) iar rezultatul a iesit negativ, jumatate de an mai tarziu am fost sunat sa ma prezint la politie care mi-au spus ca am condus sub influenta drogurilor ( cannabis ), mentionez ca in ziua in care am fost la IML nu s-a pomenit nimic de droguri,am vorbit cu doctorul de serviciu de acolo care nu a mentionat nimic. Acum problema este in felul urmator , dosarul stagneaza la politie deoarece am refuzat sa dau orice fel de declaratie in privinta asta,acum vin doua mici intrebari..cat timp dureaza pana la prescrierea faptei ( in cazul in care dosarul ramane la politie ) ? Iar a doua intrebare.. Ce risc daca sunt prins conducand cu permisul suspendat?, mentionez ca am avut dovada de circulatie prelungita 3 luni iar apoi am fost plecat din tara timp in care au venit si rezultatele minunate de la IML. Va multumesc tuturor si va doresc o seara placuta!
un alt dosar penal pentru conducere fara drept ,cel mia bine contactait un avocat si mergeti la politie insotit si incercati sa solutionati ,cat de prescriere ,cale luna ,nu cred ca o sa aveti aceasta seanasa .
bafta
fapta nu cred ca are o natura asa grava,doar ca la noi sistemul este defect,de ce spuneti ca nu am sanse sa se prescrie fapta ? atata timp cat dosarul sta bine mersi acolo nu il deranjeaza nimeni , iar rezultatele de la IML au fost "comandate"
In general sunt atenti sa nu se prescrie.
Este destul de complicata situatia dvs. Si daca mai si onduceti cu permisul suspendat este foarte probabil sa ajungeti dupa gratii.
Luati in seama ce a zis domnul avocat mai sus...
va multumesc pentru raspunsuri,dar as dorii sa stiu un raspuns concret cu privire la perioada de prescriere,din auzite stiu ca 5 ani.
Credeti ca as avea vreo sansa sa primesc dovada de circulatie dupa rezultatul testelor de la IML ? In urma cu aprox 1.5 ani am fost pt eliberarea unei dovezi iar demersurile au fost ok, numai ca nu m-am prezentat pt ridicarea dovezii fiind plecat din tara