avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura gresita pentru energia termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura gresita pentru energia termica

Am o problema legata de factura la incalzire. Cei de la administratie m-au anuntat ca timp de doi ani au uitat (ei, softul???) sa introduca un coeficient ("coef eval") in factura mea si ca facturile emise si platite au fost doar pentru partile comune.
Acum vor sa platesc diferentele... Este posibil asa ceva?

1. ca greseala respectiva sa apara
2. sa mi se ceara sa platesc ceva din urma cu doi ani care nu a fost facturat corect la vremea respectiva
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:11, 25 Martie 2013
Dv. aveti calorifere, adica sunteti conectat in sistemul de incalzire?
Ati primit fisa personala lunara cu calculul caldurii?

Doi ani e cam mult ca sa descopere o greseala de genul acesta.
Este acelasi administrator?
In asemenea cazuri se sesizeaza si vecinii, comparand sumele lor cu ale dv., chiar daca administratorul sau cei de la firma au fost cu capul in nori.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
elga50, moderator
Avand in vedere ca asociatia de proprietari detine reprezentanti legali-competenti profesional si remunerati,presedinte,cenzor,administrator de imobil care au competenta sa intocmeasca lunar listele lunare de plata ,cenzorul are ca si atribut exclusiv verificarea si vizarea pentru legalitate a documentelor asociatiei de proprietari inclusiv a listelor lunare de plata a contributiei la cheltuielile de intretinere,culpa este exclusiv a acestora
Art 32 al 2 si art 33 al 3 din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin presedintele,cenzoru; sau cenzorii asociatiei de proprietari raspund personal sau in solidar ,in fata legii si a proprietarilor ,pentru daunele cauzate proprietarilor in mod deliberat
Da. Am calorifere si sunt toate conectate. Am primit fisa individuala de caldura in fiecare luna.
Dar nu i-am dat prea mula antentie fiindca factura finala oricum era vreo 200 de lei si nu mi-a trecut prin cap ca e vreo greseala.

Trebuie sa platesc diferentele astea pe ultimii doi an acum?
@ynocennta Pana la urma trebuie sa platesc eu diferentele asea pe ultimii doi ani? Din punct de vedere legal...
Banuiesc ca greselile nu au fost deliberate, ci din neatentie sau poate chiar a fost o eroare de soft asa cum sustin ei.
Pai daca s-a comis greseala sunt doua posibilitati din care comitetul executiv poate judeca si alege o cale de rezolvare:
- lasa lucrurile asa cum au fost;
- recalculeaza si platiti.

E vorba de o greseala umana ca 2 ani de zile nu ati observat nici dv., nici administratorul, nici cei de la firma care ar trebui sa verifice documentele pe care le emit.
Imi pare rau, dar nu se poate lua in considerare aceasta justificare ca nu ati luat in seama fisa.
Daca nu vi se dadea sau v-ar fi tinut cineva in nestiinta, atunci puteati pretinde sa nu platiti nimic, dar asa, oricine poate presupune ca ati vazut si ati tacut, complacandu-va in situatia asta.

E asa cum se spune despre respectarea legii: nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii atata timp cat ea a fost publicata.

Alte discuții în legătură

Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere centrala termica elena_1234 elena_1234 Buna seara, Am centrala termica la un apartament de 3 camere. Pe luna noiembrie am fost pusa sa platesc 70 lei incalzire. Incalzirea la mine vine doar de la ... (vezi toată discuția)