avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Ma puteti ajuta in cazul divortului in urmatoarea situatie.

Aparatmentul in care locuim este cumparat inainte de casatorie, cu credit, pe numele sotului, atat apartament cat si credite. Avem 3 ani de la casatorie, iar eu vreau sa obtin dreptul de a locui in apartament impreuna cu fetita. Eu nu vreau parte din apartament, dar as vrea sa stiu daca pot obtine banii cu care am contribuit la plata ratelor in perioada locuita impreuna (mentionez ca am locuit si am platit ratele impreuna dinainte de casatorie, chiar din momentul cumpararii aparatmentului).

As vrea sa mai stiu daca ma poate impiedica cineva sa imi duc fetita la mama mea care locuieste la 100 km de noi, in perioadele cand datorita serviciului nu as putea avea grija de ea.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana2013 , utilizator 22:35, 24 Martie 2013
Aveti un drept de creanta pt contributia dvs la plata ratelor, puteti avea pretentii la o suma.
Pana cand sa locuiti in apartament ?
Numai tatal va poate impiedica, poate se ofera sa stea el cu copilul.
Maxim pana implineste fetita 18 ani, desi nu cred ca voi sta atat de mult in acest apartament pentru ca nu vreau. In momentul in care reusesc sa imi cumpar alt apartament ma mut. Nu vreau sa stea el cu copilul si este constient si el ca nu se poate descurca singur. Intelegerea la care am ajuns este sa raman in apartament cu copilul, ramane si tatal in apartament pana isi gaseste loc de munca in strainatate si pleaca. El zice ca trebuie sa aleg intre a locui in apartament si a primi indemnizatie si ca oricum dupa ce pleaca imi trimite si bani pentru copil.
In conditiile in care veti dovedi in justitie ca ati contribuit cu acei bani veti avea dreptul de a-i primi.

Copilul nu il puteti duce 100 Km deoarece este riscant sa pierdeti dreptul in instanta.
Trebuie sa gasiti o modalitate mai buna pentru copil.Spre exemplu, ati putea sa il duceti la gradinita.
Ajungeti la o intelegere si divortati la notar, nu ramaneti in apartament dupa divort, decat daca sotul vrea.
Nu cred sa fie de acord ca el sa plece in strainatate, dvs sa ramaneti in ap lui, iar pe fata s-o creasca bunica.

Da, slabe sanse sa fie de acord ca dvs. sa ramaneti in apartamentul lui si minorul sa fie crescut in alta parte de altcineva...

In schimb, daca ramane cu minorul in apartament se pot gasi solutii juridice conform carora sa ramana in apartament chiar si in cazul in care sotul nu ar fi de acord.

Alte discuții în legătură

Tata divortat doreste scoaterea copilului din tara pentru o excursie Andreea06 Andreea06 Va rog sa ma ajutati cu o solutie la problema urmatoare: Prietenul meu a fost casatorit. In urma casatoriei a rezultat o fetita. In urma divortului, ... (vezi toată discuția)
Divort in afara tarii? ContSters221329 ContSters221329 vreau sa divortez, avem un copil de 2 ani, imi poate lua copilul? eu am servici stabil, el nu, a stat si fara servici o perioada. copilul merge la cresa de la ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului George_2020 George_2020 Buna ziua. În primul rând as vrea sa va intreb ce pot face în legătură cu problema mea ,sa va explic: Sunt într-o relație de 10 ani ,trăiesc în ... (vezi toată discuția)