avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul Copilului

Buna ziua. În primul rând as vrea sa va intreb ce pot face în legătură cu problema mea ,sa va explic: Sunt într-o relație de 10 ani ,trăiesc în concubinaj cu "ea" si nu ne mai înțelegem .. avem o fetita împreună în vârstă de 1 an si 9 luni.. Si ea înaintea nasterii a plecat la părinți ei cu pretextul sa nască acolo sa stea o perioada cu fata până o sa creasca .. fiind cu ai ei acolo o sa o ajute. Locuim in orase diferite ,eu de locuit acolo la ea nu pot locui,este o zonă la tara in care nu mi am imaginat ca exista asa ceva in Romania .. acum as vrea sa stiu ce pot face sa pot aduce fata la mine.. fata este pe numele meu, în întreținerea mea.. Si domiciliul l am trecut la starea civila la mine .. ce as putea face, unde sa ma adresez? Cu ea(mama) fetei nu am nimic impotriva daca vrea sa vina sa stea si ea..sau fata ,dar fata nu vreau sa stea acolo .. Am vorbit cu ea de nenumarate ori, nu vrea asa ceva.. Nu stiu unde sa ma adresez si ce sa fac.. Dacă ma puteti ajuta.. Si ce acte trebuie si unde trebuie sa merg..
Incercati sa obtineti program de vizita.
Trebuie deschis unul sau mai multe procese.
Multumesc pentru raspuns. Ce tip de avocat sa caut pentru consultanta? Specializat in drept civil?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti dvs, nu e sa obtineti un program de vizita, ci sa se stabileasca locuinta copilului la dvs, ceea ce e destul de greu, mai ales ca e fetita, e mica, nu ati ingrijit-o pana acum..
daca si din raportul de la cei de la autoritatea tutelara va reiesi ca sunt conditii bune in acea casa si copilul e ingrijtt, nu aveti nicio sansa ca hotararea sa va fie favorabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati stabilirea domiciliului minorului la Dvs! Și exercitarea autoritatii parintesti in comun de către ambii părinți .
Dar eu întrețin copilul,am stat cu fata..chiar dacă nu locuiesc tot timpul acolo, dar merg tot timpul acolo si am si stat la domiciliul ei..doar ca nu pot locui acolo, este o zonă fara nici o conditie.. până nici apa de băut nu este filtrată orice lucru atins de apa se face plin de calcar..mijloc de transport nu exista ,magazine la câțiva km.. si multe altele .. Nu mi-a interzis sa nu imi vad fata ,vreau ca domiciliul fetei sa fie la mine.. Si ea si fata ar fi trebuit să stea la mine..dar sub pretextul că o ajuta ai ei cu fata ,a zis sa mearga sa stea o perioada acolo..între timp... sigur asta cred... s a gândit că poate poate asa o sa mă facă să stau si eu acolo, ideile vin din partea parintilor ei.. Care ma tot vorbesc si nu stiu ce discutii poartă ei între ei ... ea stie si nici ei nu îi place acolo la ea,dar nu am cu cine ma intelege ,sunt multe de povestit... mi -ati da dreptate cu siguranta ..
gi-jane2 a scris:

Ce vreti dvs, nu e sa obtineti un program de vizita, ci sa se stabileasca locuinta copilului la dvs, ceea ce e destul de greu, mai ales ca e fetita, e mica, nu ati ingrijit-o pana acum..
daca si din raportul de la cei de la autoritatea tutelara va reiesi ca sunt conditii bune in acea casa si copilul e ingrijtt, nu aveti nicio sansa ca hotararea sa va fie favorabila.

Alte discuții în legătură

Despre custodia fetei mele jessicutamica jessicutamica Buna ziua. Am 22 de ani si de 3 ani de zile stau in concubinaj cu partenera mea cu care am si un copil, o fetita de 6 luni de zile. Acum doua saptamani ne-am ... (vezi toată discuția)
An nou fericit! eu si sotul suntem in divort... de comun acord ... Gabriel's Gabriel's An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De comun acord eu ca mama vreau tutela fetei...absoluta daca se poate! Este posibil sa o obtin? Avocata ... (vezi toată discuția)
Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)