avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De comun acord ...

An nou fericit!
Eu si sotul suntem in divort...
De comun acord eu ca mama vreau tutela fetei...absoluta daca se poate! Este posibil sa o obtin?
Avocata sotului spune ca nu!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:37, 3 Ianuarie 2021
Buna ziua.
Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti numai de un singur parinte este o exceptie.
Ea se acorda in conditii exceptionale, deosebite. De regula cand se poate dovedi ca viata minorului/dezvoltarea lui psihica si fizica este pusa in pericol printr-un comportament agresiv fata de minor de catre unul dintre parinti.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Fata n-are nevoie de tutelă, pentru că are doi părinți, ci confundați termenii cu autoritatea părintească.. Tutela este altceva și se impune în anumite condiții.

Legea stabilește ca regulă generală, că părinții trebuie să exercite în comun AUTORITATEA PĂRINTEASCĂ.

Puteți obține domiciliul copilului la adresa dumneavoastră. Mai puteți obține și pensie de întreținere pentru copil.

Avocata dvs v-a informat corect.
Dapix, utilizator
Tatal nu vrea sa aiba nici o obligatie parinteasca nu vrea sa auda de fetita nu vrea obligatii nimic...nu vrea sa stir nimic...
Îl obligă legea, nu trebuie să vrea el. Instanța de judecată va stabili obligarea părintelui nerezident la plata pensiei de întreținere, și exercitarea în comun a autorității părintești.
Dapix, utilizator
daca nu cereti, nu obtineti.
Puteti cere sa exercitati autoritate aparinteasca numai dvs si tatatl prin intampinare sa fie de acord si sa zica cu gura lui, ca in afara de a plati pensie, nu e interesat de copil. si atunci, poate instanta va admite cererea.
aveti sanse mici, dara daca nu cereti, nu aveti la ce spera.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Excluderea din drepturile parintesti Monica_Nuta Monica_Nuta Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate obtine excluderea din drepturile parintesti a sotului meu, de care tocmai divortez, in 17 .04.2015 avem a doua ... (vezi toată discuția)
Custodia daca tatăl e plecat Gaby1985 Gaby1985 Buna ziua,in legătură cu,custodia între soti in cazul divortului;tatăl e mereu plecat in strainatate,aprox o luna plecat,doua sapt acasa,si vrea custodia ... (vezi toată discuția)