avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 1 luna și jumătate, nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim împreună. Părinții lui au o pădure, au o casa etc în schimb eu nu am casa și nici păduri sau averi..încă un lucru tatăl fetiței mele are cazier destul de urat.. în februarie va avea un proces și risca sa fie închis 12 luni. Eu mă ocup în totalitate de fetiță el nu, vine și pleaca în oraș când vrea .. are patima alcoolului și femeilor... spuneti-mi oare care dintre noi doi primește custodia pt ca el se va lupta pt ea doar de dragul de a lupta în schimschimb eu o vreau ca sa crească intr-un mediu fără certuri și sa îi ofer toată iubirea de care are nevoie și bineînțeles sa nu duca lipsa de nimic. .. Mulțumesc
Amandoi veti primi custodia (adica exercitarea autoritatii parintesti va fi in comun)
Locuinta fetitei va fi stabilita la dvs, data fiind varsta mica a fetitei si faptul ca dvs va ocupati de ea in mod curent, presupunand ca aveti unde locui.
Tatal va primi drept de vizita.
Cereti si stabilirea unei pensii de intretinere.
Ce au parintii lui nu este relevant in discutia asta.
E relevant daca dv. aveti unde sa locuiti cu fetita si sa aveti ceva venituri, cam atat.
Noul cod civil prevede exercitarea autoritatii parintesti in comun. Exceptie pentu instanta poate constitui daca celalalt parinte reprezinta un pericol pentru copil. (in acest caz, depinde pentru ce va fi condamnat, violenta de ex.).
Pentru a va fi incredintata copila, la locuinta dvs., ar trebui sa aveti o locuinta (fie si cu chirie) si sa faceti dovada unor venituri, de preferinta stabile (un loc de munca).
Daca tatal se va lupta pentru ingreunarea situatiei, va dura procesul mai mult, eventual se vor solicita martori...Un avocat v-ar fi de mare folos, poate chiar hotarator in a obtine ceea ce doriti in instanta.
Veniturile de care voi dispune vor fi indemnizația de creștere pt 2 ani și alocată de 200 lei + pensia ce va trebui să o plătească

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie claudiailinca claudiailinca Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 3 luni nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim în chirie împreună. Părinții lui au o pădure, au o casa ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori CORINAANICA CORINAANICA Buna ziua,sunt intr-o situatie foarte dificila sunt in certuri cu sotul si o sa ajungem la divort incurand,sunt gravida in 7 luni in august tre sa nasc si mai ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)