avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copii minori

Buna ziua,sunt intr-o situatie foarte dificila sunt in certuri cu sotul si o sa ajungem la divort incurand,sunt gravida in 7 luni in august tre sa nasc si mai am o fetita de 3 ani ,nu am loc de munca ptr ca firma la care am lucrat a inchis deci nu iau nici indemnizatie iar sotul vrea custodia fetitei sa o ia el ca zice ca nu am cu ce sa o intretin ,si ca zice ca nici nu pot munci dupa ca tre sa stau acasa cu cel mic,tin sa precizez ca nici el nu are locuinta stabila sta cu chirie iar eu m am mutat la parintii mei ce sanse are?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:55, 27 Mai 2015
Daca v-ati mutat la parinti si realizeaza ei venituri aveti sanse mai mari decat el.

Restul sunt detalii care pot conta mai mult sau mai putin la judecata in functie de N variante posibile...
~ Conținut șters la cerere ~
Ati incercat sa gasiti un loc de munca, fie temporar, oricat de bun sau rau?
Buna ziua. Este foarte bine ca tatal doreste sa se implice in cresterea si ingrijirea fetitei. In acest moment, atat dvs cat si tatal aveti custodia copilului, adica exercitarea autoritatii parintesti se realizeaza in comun de catre ambii parinti. Discutia dintre dvs cu privire la stabilirea domiciliului fetitei poate sa aiba loc si in cadrul medierii. Tot prin mediere puteti stabili toate celelalte detalii referitoare la divort, apoi cu acordul de mediere mergeti in instanta si obtineti hot jud de desfacere a casatoriei mult mai rapid si mai convenabil decat printr-o judecata in instanta.
În general, angajatorii se feresc să angajeze femei însărcinate din motive lesne de înţeles. Apoi, timp de 2 ani, mama va sta acasă cu copilul, dacă nu i se iveşte o ocazie deosebită şi are cu cine lăsa copilul.
Dacă vă mutaţi la părinţi şi ei au şi condiţii optime de locuit şi vă asigură şi susţinerea materială, nu trebuie să aveţi emoţii. Faptul că domnul locuieşteîn chirie nu este un dezavantaj pentru el, dar contează cine s-a ocupat mai mult de fetiţă până la această vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor adryan83 adryan83 buna seara trec printr.o situatie mai dificila nu stiu cu ce sa incep...am avut ceva discutii cu sotia si s.a hotarat sa plece de la mine..locuiam cu parintii ... (vezi toată discuția)
Custodie unica raluklly raluklly pot sa obtin custodia unica a copilei mele de 1 an?eu vreau custodia unica deoarece mediul in care fostul sot vrea sa imi duca copilul in cazul unei custodii ... (vezi toată discuția)
Cum sa castig custodia fetitei? ContSters269501 ContSters269501 Buna seara Sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 5 ani. As vrea sa divortez pentru ca nu ne mai intelegem de foarte mult timp cu sotul meu si avem ... (vezi toată discuția)