avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta pentru a ne judeca pentru custodia copilului, dar daca ajungem el poate sa imi ia copilu avand in vedere ca ma ocup de video chat si ela re dovezi snapshot-uri cu mine? , eu am parasit locuinta, stau cu chirie acuma si nu am mutatie. ce sanse sunt ca el sa obtina custodia fetitei? va rog un raspun trebuie sa stiu ce sa fac.....
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 07:55, 14 Iulie 2011
daca nu doriti sa ajungeti in instanta, nu e nevoie sa ajungeti daca va intelegeti in privinta copilului.
faptul ca va ocupati cu video chat, nu ii asigura tatalui incredintarea in instanta . depinde ce fel de om e, ce tata e, cat s-a ocupat de copil si pana acum, daca fetita e atasata de el..si conteaza si daca tatal isi doreste ca fetita sa-i fie incredintata.
daca e un tata bun si isi doreste si incredintarea fetitei, sunteti clar in dezavantaj.
daca puteti amana un eventual proces de incredintare, ar fi bine
eu doream sa tina el copilu 2 ani pana ma pun pe picioare dupa care sa pot tine eu fetita, dar el nu vrea asa. doreste copilu la fel ca mine. problema este ca, daca renut la chat nu am cum sa platesc chiria si sa ma intretin pe mine si pe copil, iar parintii mei nu vor sa ma ajute.
nu ar fi drept, corect fata de copil in primul rand.. e de inteles refuzul tatalui. nu aveti cum lasa copilul la tata si sa-l luati dupa 2 ani. se stabileste o relatie in timpul asta cu tatal, nu va fi usor de luat inapoi..
daca nu aveti posibilitate s-o cresteti si tatal e un tata bun si ii poate oferi cam tot ce are nevoie cea mica, poate ar fi bine sa acceptati ideea sa ramana la tata. dvs aveti tot dreptul s-o vizitati si sa pastrati o relatie fireasca cu fetita.
acum fetita la cine e ?
acum fetita sta la el si la parintii lui, iar sambata si duminica o aduce la mine, dar petrecem uneori timpu impreuna.
eu sunt de parere sa lasati lucrurile asa, sa incercati sa va intelegeti amiabil , sa pastrati o atmosfera buna pt copil si sa evitati instanta cat se poate.

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj cristina123456 cristina123456 Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta ... (vezi toată discuția)
Incresintrea minorului in vrsta de 3 an eli21 eli21 Buna am si eu o problema cu fostu sot cu care am stat 5 ani si a rezultat un copil in varsta de 3 ani. Am plecat de la el acum 5 luni si ma tot ameninta ca imi ... (vezi toată discuția)
Custodie minor in afara casatoriei gggabriela gggabriela buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat. traiesc in concubinaj cu prietenul meu de aproape doi ani, din aceasta relatie s-a nascut o fetita care acum are ... (vezi toată discuția)