avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil din concubinaj

Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta pentru a ne judeca pentru custodia copilului. Am stabilit de comun acord ca initial fetita sa ramana cu tatal in casa in care locuim impreuna pana in momentul in care voi avea o situatie stabila si a-i oferi copilului ceea ce a avut pana acum.Am stabilit ca o pot lua la mine cand doresc, ca vom face un program de comun acord pana cand fetita va locui impreuna cu mine.Ce ma intereseaza: eu daca plec din casa in care locuim impreuna, el imi poata face un document , o declaratie prin notar prin care sa am certitudinea celor stabilite de comun acord, sa am si ceva scris in acest sens nu doar verbal?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 23:37, 5 Martie 2011
incercati, ca tatal minorei, sa dea o declaratie notariala pe proprie raspundere, din care sa rezulte ceea ce doriti, cu toate ca, ma indoiesc ca notarul sa autentifice un asemenea act. tot calea instantei este cea care va va conferi siguranta obtinerii custodiei minorei, cu toate ca, in cazul dvs, este mai greu intrucat nu faceti dovada unei stabilitati locative, ceea ce poate reprezenta un impediment in obtinerea incredintarii minorei catre dvs, in acest moment. dupa ce va veti clarifica situatia locativa aveti mult mai multe sanse de a obtine incredintarea copilului in instanta. oricum, succes...........:D
Deschideti o actiune de incredintare a minorei, altfel o poate deschide tatal fetitei, profitand de faptul ca este la el, iar dv ati fost de acord cu asta.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Ca sa aveti garantii formulati o actiune in instanta de stabilire legaturi
cu minorul, in baza unui program cu privire la care sunteti de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor andreeanede andreeanede Buna ziua. Am si eu o intrebare. Eu si sotul meu avem o fetita de 4 ani. Eu ma gandesc sa divortez, dar inca nu am stabilit nimic clar cu sotul , intai sondez ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)